Foto: Instagram zuzivilla
2. Pizza cu blat din năut
Este o reţetă inedită, care pe lângă faptul că nu conţine ingrediente de origine animală, nu are nici gluten. Astfel este o alternativă pottivită şi pentru persoanele care manifestă o intoleranţă la gluten (boala celiacă).Pentru a prepara blatul ai nevoie de: 1/2 cană cu boabe de năut fierte pe care să le amesteci în robot cu 1/4 cană cu seminţe de in amescate cu apă pentru a obţine o consistenţă gelatinoasă precum a albuşului de ou. Pentru a-i conferi o aromă poţi să adaugi pudră de usturoi, ceapă şi ierburi uscate italieneşti. Se întinde aluatul astfel obţinut într-o tavă pe hârtie de copt, se lasă 10 minute la 200 de grade Celsius, după care se întoarce şi se mai lasă la cuptor încă 5 minute.
Pentru topping poţi să foloseşti casşcaval de post sau brânză tofu, ciuperci, ceapă, ruccola şi sos de tomate. Se ornează blatul, după care se introduce la cuptor pentru încă 10 minute.