Poftă bună! Top 7 cele mai gustoase şi sănătoase bucătării ale lumii

Nutritie / 02.11.2015

Reţetele libaneze au un succes în întreaga lume, fiind un fel de mâncare foarte apreciat şi în România. Ce alte popoare gătesc bine şi au un meniu nutritiv?

Pentru a ne menține sănătoși și pentru a avea o formă fizică de invidiat nu trebuie să acordăm atenție doar gustului, ci și ingredientelor folosite în bucătăriile noastre preferate și modului în care acestea sunt preparate.


Specialiștii de la hipMenu, cea mai importantă platformă de food-ordering din vestul țării, au făcut o incursiune culinară în jurul lumii, realizând un top al celor mai gustoase și sănătoase bucătării naționale.


1. Bucătăria italiană se poate mândri cu faptul că a dat lumii primele două cele mai populare preparate: pastele și pizza. Cu toate acestea, bucătăria italiană nu se oprește, în niciun caz, aici. Aparținând, firește, minunatei bucătării mediteraneene, aceasta conține o paletă bogată de preparate specifice, bazate pe ingrediente naturale și sănătoase cum ar fi cerealele integrale, uleiul de măsline, legumele, peștele, fructele de mare și carnea slabă.


2. Bucătăria libaneză poate fi considerată ca fiind un foarte reușit fusion între bucătăria mediteraneană și cea arăbească. Este considerată o bucătărie sănătoasă, aceasta fiind bazată în special pe carne slabă, în cantități destul de reduse (pui, pește și oaie), leguminoase (linte, năut), legume proaspete, lactate sub diferite forme și ierburi aromatice. Antreurile sunt nelipsite, avându-se, de regulă, de ales între hummus, labneh, baba gannoush, tabbouleh sau fattoush. Cel mai cunoscut aperitiv cald din bucătăria libaneză este probabil falafelul, o mâncare ce constă în chifteluțe prăjite din pastă de năut. Ca feluri principale, bucătăria libaneză conține grătare de oaie, vită, pui sau pește.


3. Bucătăria japoneză este atât gustoasă, cât și extrem de sănătoasă, fiind probabil cea mai benefică sănătății dintre bucătăriile lumii. De altfel, într-o zonă a Japoniei, în provincia Okinawa, trăiesc cei mai longevivi oameni de pe planetă, aceștia depășind cu lejeritate vârsta de o sută de ani. Ingredientele principale ale bucătăriei japoneze tradiționale sunt peștele, care se consumă deseori crud, fructele de mare, legumele (proaspete sau gătite ușor), soia (în special sub formă de tofu) și orezul. Cel mai celebru preparat japonez, cunoscut în toată lumea, este sushi, acesta fiind preparat din pește crud, fructe de mare, orez, legume și alge de mare, fiind condimentat cu sos de soia, wasabi sau ghimbir murat.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro