Pepenele roşu nu este numai extrem de delicios şi un aliment răcoritor care potoleşte setea, este o sursă de nutrienţi şi are puţine calorii. Ai toate motivele să-l alegi în zilele caniculare de vară!
Pepenele roşu nu este numai extrem de delicios şi un aliment răcoritor care potoleşte setea, este o sursă de nutrienţi şi are puţine calorii. Ai toate motivele să-l alegi în zilele caniculare de vară!
Specialiştii ne sfătuiesc să consumăm 2-3 porţii de fructe şi 3-5 porţii de legume pe zi. În cadrul campaniei “Pentru o viaţă echilibrată”, Dr. Emanuela Soare, Specialist Maggi în Nutriţie, îţi prezintă câteva calităţi ale pepenului roşu pentru care acesta este recunoscut:
1. Conţine 92% apă
În primul rând, este bine de ştiut că pepenii conţin 92% apă, sunt o gustare ideală pentru perioada verii şi hidratează corpul.
2. Două felii de pepene au 80 de calorii
Două felii de pepene conţin 80 calorii, 25% din necesarul de vitamina C, 20% din necesarul de vitamina A şi 25 de grame de zaharuri naturale.
3. Este o sursă excelentă de vitamine A
Vitamina A se regăseşte în pepeni sub forma betacarotenului, element important pentru protejarea vederii şi menţinerea sănătăţii mucoaselor şi tegumentelor.
4. Conţine foarte multă vitamina C
Vitamina C este aliatul sistemului imunitar împotriva infecţiilor şi viruşilor şi funcţionează ca un scut împotriva radicalilor liberi care pot duce la apariţia multor probleme de sănătate.
5. Are foarte mult potasiu
Pepenele roşu este o sursă de potasiu, un mineral necesar pentru menţinerea echilibrului apei în corp şi regăsit în fiecare celulă a corpului. Specialiştii sunt de părere că joacă un rol important în menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.
6. Are un conţinut bogat în antioxidanţi
Licopenul este antioxidantul cel mai important regăsit în acest fruct.
Cum să alegi pepenele roşu
Mare atenţie când îl alegi! Greutatea unui pepene bun, proaspăt, ar trebui să fie apropiată de mărime şi nu ar trebui să fie lovit, crăpat sau mucegăit, iar aroma sa trebuie să fie discretă. Nu uita să speli şi exteriorul înainte de a-l tăia pentru a înlătura bacteriile de pe suprafaţă.