Meniu de post. Ce să mănânci la prânz?
Dietă & Fitness · Nutritie / 15.12.2016

Ca să ai un meniu diversificat în zilele de post îţi recomandăm câteva reţete pe care le poţi face foarte repede! Ce să mănânci la prânz când ţii post?

Pacheţelele de primăvară care pot fi umplute cu orez, multe legume, tofu şi verdeţuri, salatele cu leguminoase şi supele-cremă pot să fie variante rapide şi sănătoase pentru masa de prânz atunci când ţi-ai propus să ţii post. Iată cinci reţete pe care le poţi încerca la masa de prânz:


Ghiveci de legume

Meniu de post

Rădăcinoasele, dovleceii, vinetele şi ceapa pot să se transforme într-un ghiveci delicios atunci când sunt gătite lent şi la foc mic. Acest ghiveci îl poţi consuma cu orez pentru a-l face mai săţios.




Pacheţele de primăvară
Meniu de post


Legumele crude combinate cu orez, verdeţuri, fructe se pot rula într-o foaie de orez înmuiată puţin în apă. Astfel obţii nişte pacheţele de primăvară care merg de minune cu un sos dulce-acrişor.


Salată de fasole boabe cu fasole verde şi năut
Meniu de post


O combinaţie sănătoasă şi hrănitoare este salata din boabe de năut cu fasole verde şi fasole boabe. Cu puţină ceapă roşie, ulei de măsline, pătrunjel verde, sare şi piper poate să fie o variantă potrivită pentru un prânz de post.




Lipie cu legume, hummus şi verdeţuri
Meniu de post


Lipiile umplute cu hummus, verdeţuri, roşii, castraveţi, avocado sunt potrivite pentru o masă de prânz atunci când vrei să ţii post. Se prepară foarte repede şi sunt foarte săţioase.



Cremă de linte
Meniu de post


Ingrediente
  • 1 cană cu linte roşie
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei roşu
  • 1 morccov
  • 1 linguriţă de curry
  • 1/2 linguriţă de ghimbir proaspăt răzuit
  • 1 linguriţă de chimen pudră
  • sare de mare
  • piper negru
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • apă
  • pătrunjel proaspăt (opţional)
  • smântână (opţional).

Mod de preparare
Se încinge uleiul în care se pun la călit ceapa, usturoiul, ghimbirul, chimenul şi curry.
Apoi se adaugă ardeiul şi morcovul care se amestecă şi se lasă la călit câteva minute.
Înainte de a pune apa, lasă la călit şi lintea roşie împreună cu celelalte ingrediente.
Se acoperă toate legumele cu apă şi se lasă la fierrt maxim 30 de minute sau până ce lintea este fiartă.
Se mixează în blender şi se consumă cu smântână, crutoane şi pătrunjel tocat mărunt.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro