Meniu de post. Ce să mănânci la micul dejun, prânz și cină? 15 idei
Supele cremă sunt sățioase și pot să constituie o opțiune bună pentru un prânz de post. Cremele de linte, mazăre, rădăcinoase, conopidă, broccoli, țelină se prepară foarte simplu, nu au nevoie de lactate pentru a avea un gust bogat și le poți avea mereu la îndemână în frigider.
Cum să faci supă cremă de linte
Ingrediente
1 cană cu linte roşie
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 ardei roşu
1 morccov
1 linguriţă de curry
1/2 linguriţă de ghimbir proaspăt răzuit
1 linguriţă de chimen pudră
sare de mare
piper negru
ulei de măsline
zeamă de lămâie
apă
pătrunjel proaspăt (opţional)
smântână (opţional).
Mod de preparare
Se încinge uleiul în care se pun la călit ceapa, usturoiul, ghimbirul, chimenul şi curry.
Apoi se adaugă ardeiul şi morcovul care se amestecă şi se lasă la călit câteva minute.
Înainte de a pune apa, lasă la călit şi lintea roşie împreună cu celelalte ingrediente.
Se acoperă toate legumele cu apă şi se lasă la fierrt maxim 30 de minute sau până ce lintea este fiartă.
Se mixează în blender şi se consumă cu smântână, crutoane şi pătrunjel tocat mărunt.