Iată ce se întâmplă în corp dacă mănânci usturoi cu miere timp de 7 zile!
Dietă & Fitness · Nutritie / 28.07.2016

Combinaţia dintre usturoi şi miere aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate atunci când este consumată pe stomacul gol. Ce se întâmplă în corp dacă mănânci usturoi cu miere?

Poate nu este prima dată când auziţi de usturoi cu miere. Ştim deja că usturoiul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente, însă în combinaţie cu mierea de albine naturală, efectul său este potenţat. Potrivit specialiştilor, combinaţia dintre usturoi şi miere consumată pe stomacul gol timp de 7 zile are efecte spectaculoase pentru sănătate. 


Usturoi cu miere: Ce beneficii aduce consumul de usturoi?


Vitamine A, B1, B2, C, fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Am spune că toate aceste substanţe fac parte dintr-un supliment alimentar super complet din farmacie. De fapt, ele fac parte din compoziţtia unei plante obişnuite, pe care o găsim din abundenţă. Este vorba de cunoscutul usturoi. Iar toate aceste vitamine şi minerale nu sunt singurele componente ale plantei-minune. Usturoiul mai are şi alicină, substanţă cu un puternic efect antibiotic. Efectul lui îl putem vedea în perioadele de răceală şi gripă sau în convalescenţă.



Proprietăţile sale nu se opresc aici! Usturoiul este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene. S-a constatat reducerea incidenţei cancerului pulmonar la cei care mănâncă usturoi, acesta înlăturând o parte din efectele negative ale fumatului. Iată aşadar încă un motiv să consumăm usturoi cu miere.

De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor şi a trombozei arteriale, contribuind la creşterea poftei de mâncare, reducând tensiunea arterială. Aşadar iată câte motive sănătoase pentru a include această plantă puternic aromată în dieta noastră zilnică!



Ce beneficii aduce consumul de miere naturală de albine?


Prin pasteurizate, adică încălzirea ei la temperatură înalte, mierea de albine îşi pierde toate proprietăţile vindecătoare pentru care este atât de faimoasă. Enzimele sunt distruse şi rezultă un sirop lichid care nu mai are nicio valoare nutriţională. Prin urmare, trebuie să fii foarte atentă la alegerea pe care o faci, deoarece mierea poate să fie foarte uşor contrafăcută.

Mierea de albine naturală este o sursă importantă de antioxidanţi, dar şi de enzime şi minerale, precum fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, magneziu şi seleniu. Nici vitaminele nu lipsesc din mierea de albine, aceasta fiind bogată în vitaminele B6, tiamină, riboflavină şi niacină. De asemenea, mierea de albine te ajută să scazi nivelul colesterolului rău.




Cum să faci un amestec de usturoi cu miere?


Fie optezi pentru usturoiul întreg infuzat în miere, fie pentru cel zdrobit!

Amestecul se realizează din 3-4 căpăţâni de usturoi amestecate cu o cană de miere, lăsând totul la infuzat câteva zile în frigider sau la temperatura camerei. Astfel vei avea amestecul pregătit pentru a consuma câte o lingură în fiecare dimineaţă pe stomacul gol. Alicina din usturoi este mai uşor absorbită atunci când este consumată pe stomacul gol, de aceea dimineaţa este cel mai bun moment pentru a consuma acest amestec.



Dacă alegi să zdrobeşti un căţel de usturoi este important să-l laşi apoi la temperatura camerei timp de 5 minute, deoarece astfel se vor activa enzimele care îl transformă într-un superaliment. Amestecă-l apoi cu puţină miere de albine şi înghite, fără să mesteci. Poţi să bei un pahar cu apă pentru a înghiţi mai uşor amestecul. 

De ce să mănânci usturoi cu miere timp de 7 zile?


Usturoiul combinat cu miere este considerat un remediu ayrvedic, recunoscut pentru efectele sale spectaculoase pe care le are asupra corpului. Potrivit unui studiu citat de US National Library of Medicine National Institutes of Health, iată ce se întâmplă dacă mănânci usturoi cu miere:

1. Are un efect protector asupra inimii, scade colesterolul rău şi tensiunea arterială.
2. Este util persoanelor care fac chimioterapie, ajutând la detoxifierea corpului.
3. Are efect antimicrobian şi antifungic.
4. Întăreşte sistemul imunitar şi te fereşte de răceli.
5. Calmează durerile cauzate de osteoartrită.
6. Are efect anticancerigen.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro