Ghimbirul: beneficii și contraindicații pentru sănătate
Dietă & Fitness · Nutritie / 06.02.2017

Ghimbirul este o plantă cu flori de culoare verde-gălbui. Atunci când este folosit ca un condiment, se utilizează rădăcinile acestei plante.

Provine din părțile mai calde ale Asiei, cum ar fi China, Japonia și India, dar este cultivat și în unele părți din America de Sud și Africa. Iar în Orientul Mijlociu este cultivat pentru proprietățile sale medicinale, pe lângă gustul aromat pe care îl dă mâncărurilor. Mai jos, poți regăsi câteva dintre beneficiile și dezavantajele pe care le poate aduce ghimbirul sănătății tale. Iată care sunt acestea!

Beneficiile pe care le aduce ghimbirul sănătății


Ghimbirul este folosit frecvent pentru a trata diferite probleme cu stomacul, inclusiv răul de mișcare, greața de dimineață, colicii, gazele, diareea, sindromul colonului iritabil, greața cauzată de tratamentul pentru cancer, greața cauzată de tratamentul pentru SIDA / HIV, greața și vărsăturile apărute după o intervenție chirurgicală, precum și pierderea poftei de mâncare.

Alte utilizări ale ghimbirului aduc beneficii precum: ameliorarea durerii cauzate de artrita reumatoidă, osteoartrită, durerile menstruale, infecțiile tractului respirator superior, tusea, problemele respiratorii, durerile de cap persistente (migrenele), bronșita și diabetul. Ghimbirul este, de asemenea, folosit pentru a trata durerile în piept, durerile lombare și durerile de stomac, anorexia, pentru stimularea producției de lapte matern, ca un diuretic și pentru a stimula transpirația. Acest aliment minune este utilizat, de asemenea, pentru a trata holera, sângerările, diareea bacteriană cu sânge, chelia, malaria, inflamațiile la nivelul testiculelor, mușcăturile veninoase de șarpe și durerile de dinți. 

Unele persoane toarnă sucul proaspăt de ghimbir pe pielea lor pentru a trata arsurile. Uleiul obținut din ghimbir este uneori aplicat pe piele pentru a calma durerile. Extractul de ghimbir este, de asemenea, aplicat pe piele pentru a preveni înțepăturile de insecte.

Una dintre substanțele chimice din ghimbir este, de asemenea, folosită ca un ingredient în medicamentele cu proprietăți laxative, anti-balonare și anti-acide.

Efectele secundare ale consumului de ghimbir


Ghimbirul este cel mai sigur atunci când este consumat oral. Unele persoane pot avea reacții adverse ușoare, inclusiv arsuri la stomac, diaree și o stare generală de disconfort în zona stomacului. Unele femei au raportat că au observat o sângerare mai intensă în timpul menstruației lor atunci când urmau un tratament cu ghimbir.

După cum spuneam mai sus, unele persoane folosesc ghimbirul pentru tratarea anumitor afecțiuni de piele, însă acest aliment poate provoca iritații ale pielii în unele cazuri.

În cazul tulburărilor de coagulare a sângelui, utilizarea ghimbirului ar putea crește riscul de sângerare. Persoanele care suferă de diabet s-ar putea să fie nevoie să-și ajusteze tratamentul medicamentos, deoarece ghimbirul poate crește nivelul insulinei din organism și / sau scădea concentrația zahărului din sânge. Iar dozele mari de ghimbir ar putea agrava unele afecțiuni cardiace.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro