Legatura nutritiva

Stim cu siguranta ca germenii au o concentratie mare de substante nutritive antioxidante cum ar fi vitamina A, C, E si B. Antioxidantii protejeaza impotriva radicalilor liberi - molecule instabile care produc oxidare si imbatranire, deteriorarea tesutului celular.   Germenii contin, de asemenea, toate mineralele inclusiv seleniul si zincul, atat de necesare, plus bioflavonoide, toti aminoacizii liberi, enzime antioxidante, clorofila si fibre. Germenii pun la dispozitie 2 elemente antiimbatranire  - ARN si ADN (acizi nucleici) - care se gasesc doar in celulele vii. Organismul absoarbe mult mai eficient substantele nutritive din germenii vii, decat din alimentele nutritive, deoarece corpul recunoaste germenii ca fiind alimente.   In plus, un studiu desfasurat la Universitatea Yale condus de catre dr. Paul Brakholden a relevat faptul ca procentul vitaminelor B creste in germeni de aproximativ 2000 ori.   Pe langa, continutul enorm de vitamine, germenii reprezinta cea mai buna sursa de oligominerale, alaturi de algele marine dulse si nori. Majoritatea germenilor au un continut foarte mare de calciu, magneziu, germaniu, fibre precum si seleniu, mangan, crom, zinc si multe altele. Mineralele din germeni sunt chelate, ceea ce inseamna ca se afla intr-o forma usor digerabila, si deci, mai usor de absorbit de catre organism.   In cadrul unui studiu foarte important, cercetatorii A.M. Maiser si A. Poljakoff-Mayer de la Universitatea Hebrew au descoperit ca germenii micsoreaza cantitatea sau chiar elimina elementele nedorite ce apar uneori in mod natural in alimente, cum sunt fosfatii sau o substanta numita phytin. In acelasi timp, insa, conform acestui studiu, germenii cresc nivelul elementelor folositoare cum sunt: fosforul, lecitina si fosfolipidele, care ajuta la asimilarea si tranportul acizilor grasi esentiali, imbunatatind metabolismul grasimilor, reglarea colesterolului si a hormonilor, functionarea creierului si reproducerea.
  • ana b, joi, 03.05.2012 16:44
    germeni

    Am inceput sa folosesc germenii de plante si pot spune ca simt deja o imbunatatire a sanatatii. nu sufar de nicio boala dar de cand consum germeni, ma simt mult mai bine. ii prefer pe cei de ridichi, schinduf, linte, lucerna si naut. Se pot prepara in casa daca ai timp, semintele necesare si nu te plictisesti sa ii faci. Mai sunt si anumite tipuri de germeni care nu imi ies. Acestia ii iau de la cora sau real.

  • Zakarias Geza, sâmbătă, 19.09.2009 17:08
    Sursa ieftina si simpla de germeni

    Cultivarea germenilor acasa presupune un timp de 10 minute/zi, iar in ceea ce priveste prospetimea, sunt net superiori fata de cei din comert cu valori nutritive mult mai ridicate. Mai nou, se gasesc si seminte de germinat bio pe http://www.paradisulverde.com impreuna cu recipientul special pentru germinat (germinator) si cu instructiuni de folosire.

  • mihail, luni, 06.07.2009 19:41
    germeni

    am incercat si eu germenii de la billa si cora, la Cora fiind mai multe sortimente si sunt buni , iar eu ma simt mai bine de cand ii folosesc

  • dana, marţi, 12.05.2009 21:57
    ce sunt germenii?

    germenii sunt corpusculi foarte mici care in conditii favorabile se dezvolta si da nastere unei noi vietati

  • lucian, miercuri, 29.04.2009 13:49
    germeni proaspeti

    Germeni proaspeti am gasit in Bucuresti la Billa si la Cora. nu sunt scumpi iar calitatea e ok.

  • Ionut, vineri, 20.03.2009 15:17
    Seminte

    Nu e neaparata nevoie sa cumperi germeni gata crescuti. Germenii se pot creste foarte usor din seminte. Trebuiesc udate de doua ori pe zi. Mai multe detalii gasesti la un distribuitor de seminte pentru germeni (eu am gasit la QUARK). Ei au seminte speciale, obtinute din culturi certificate bio.

  • Gorgeta Dumitriu, marţi, 15.07.2008 12:16
    De unde cumparam acesti germeni

    de unde cumparam acesti germeni din ce magazine?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro