3. Ghimbirul


Are un efect antiinflamator recunoscut din vechime şi ajută la diminuarea simptomelor care apar când eşti răcită. Foloseşte ghimbirul proaspăt pentru a prepara ceai sau pe cel pulbere pentru a-l include în orice mâncare prepari.


4. Scorţişoara


Te încălzeşte, conferă energie şi îţi dă o stare de bine dacă o foloseşti când eşti răcită. De asemenea, specialistul susţine că scorţişoara este utilă pentru problemele circulatorii, fiind indicată în special în sezonul rece când răcelile îşi fac apariţia. Foloseşte-o în terciul de ovăz, iaurt, ceai sau cafea.



5. Usturoiul


Are un rol puternic în întărirea sistemului imunitar, ţinând astfel răceala la distanţă. Consumă usturoiul în stare crudă de câte ori ai ocazia, în special în sezonul rece, recomandă celebrul Dr. Oz. Pe lângă faptul că te apără de răceală, usturoiul este recunoscut pentru faptul că scade colesterolul rău. Nu trebuie să-l consumi în cantităţi mari. Studiile au arătat că o jumătate de căţel de usturoi consumat zilnic scade nivelul colesterolului rău cu 10 %.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro