Rodia are un conţinut extrem de bogat în antioxidanţi şi alţi nutrienţi care ne apără organismul de multe probleme medicale. Descoperă care sunt beneficile acestui fruct miraculos!
Rodia are un conţinut extrem de bogat în antioxidanţi şi alţi nutrienţi care ne apără organismul de multe probleme medicale. Descoperă care sunt beneficile acestui fruct miraculos!
Rodia este un fruct acrişor care are un conţinut ridicat de nutrienţi benefici pentru organism. Dacă nu şrii cum te ajută rodia, află de la celebrul Dr. Oz care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce acest fruct:
1. Te ajută să arzi grăsimile
Potrivit specialistului, acest fruct are un conţinut foarte mare în antioxidanţi care te ajută să arzi grăsimile şi să accelerezi metabolismul.
2. Nu creşte glicemia
Spre deosebire de alte fructe care pot să determine o creştere bruscă a glicemiei, rodia nu va cauza acest efect şi prin urmare poate să fie considerat un alit de încredere în lupta cu kilogramele. De asemenea este un fruct indicat persoanelor care suferă de diabet.
3. Scade colesterolul rău şi tensiunea arterială
Datorită unei substanţe numită punicalagină, rodia are un efect benefic asupra inimii. Ea este utilă persoanelor care au o tensiune arterială ridicată, cât şi celor cu un nivel crescut al colesterolului. Consumă rodie dacă vrei să scazi nivelul tensiunii arteriale şi să scapi de colesterolul rău.
4. Scade riscul de cancer la prostată
Potrivit unor cercetări realizate recent, sucul de rodie are un efect semnificativ în prevenirea cancerului de prostată.
5. Cum să alegi rodia şi cum o desfaci
O rodie bine coaptă trebuie să fie roşie integral, să nu aibă pete negre şi să nu fie exagerat de moale. Se spală bine coaja, după care se taie la capete şi se secţionează cu un cuţit (doar coaja). Cel mai simplu mod de a lua toate boabele fără să te stropeşti este acela de a le desface uşor într-un bol cu apă. Vezi în filmuleţul de la final cât de simplă este toată operaţiunea!
Apoi poţi să le păstrezi în frigider într-un borcan ermetic şi să le foloseşti în smoothie-uri, sucuri, budinci şi salate.