Cheesecake cu dovleac copt
Pentru crustă:
1 cană biscuiţi digestivi mărunţiţi4 linguri de unt1/4 linguriţă de ghimbir răzuit1 linguriţă miere de albine (opţional).
Pentru cremă:
2 căni piure de dovleac copt4 linguri de unt2 pachete de cremă de brânză sau brânză de casă1 linguriţă esenţă de vanilie1 linguriţă scorţişoară1 linguriţă ghimbir răzuit1/4 linguriţă sare de mare1/2 cană zahăr pudră.
Mod de preparare
1. Untul se topeşte şi se combină cu biscuiţii digestivi, ghimbirul răzuit şi mierea de albine. Se pune crusta într-o tavă cu pereţi detaşabili şi se presează cu ajutorul unui pahar. Se dă la cuptorul încins timp de 7 minute.
2. Crema de brânză şi untul se amestecă cu mixerul, după care se încorporează piureul de dovleac şi condimentele.
3. La final se adaugă zahărul pudră şi sarea de mare.
4. Se aşază peste crusta răcită, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la frigider 6 ore.Foto: http://www.simplebites.net