Cerealele înlesnesc tranzitul intestinal, menţin senzația de saţietate mai mult timp şi ajută la reglarea nivelului glicemiei şi al insulinei din sânge
Cynthia Sass spune că este indicat consumul de cereale şi produse derivate din cereale integrale, în detrimentul celor foarte rafinate. Cercetările arată că o dietă bogată în cereale integrale este legată de un risc mai mic de boli cardiovasculare, cancer, diabet şi obezitate, iar acest lucru s-ar datora conţinutului mai mare de fibre, care ajută la tranzitul intestinal, menţine senzația de saţietate mai mult timp şi ajută la reglarea nivelului glicemiei şi al insulinei din sânge.
Renunţarea la dulciuri este poate unul dintre lucrurile cel mai greu de făcut când vine vorba despre a începe o dietă. Sfatul nutriţionistei americane este ca renunţarea să se facă treptat şi nici măcar nu trebuie să fie definitivă.
Cynthia Sass consideră că moderaţia este cheia unei diete uşor de ţinut şi sănătoase în acelaşi timp. Experta spune că cel mai uşor este ca persoanele care ţin dietă să renunţe treptat la produsele procesate foarte bogate în zahăr, dar să le includă în meniu când şi când, în cantităţi mici, pentru a satisface pofta şi a menţine un echilibru psihologic necesar urmării unui regim alimentar sănătos.
Foto: Hepta
Cynthia Sass spune că este indicat consumul de cereale şi produse derivate din cereale integrale, în detrimentul celor foarte rafinate. Cercetările arată că o dietă bogată în cereale integrale este legată de un risc mai mic de boli cardiovasculare, cancer, diabet şi obezitate, iar acest lucru s-ar datora conţinutului mai mare de fibre, care ajută la tranzitul intestinal, menţine senzația de saţietate mai mult timp şi ajută la reglarea nivelului glicemiei şi al insulinei din sânge.
Renunţarea la dulciuri este poate unul dintre lucrurile cel mai greu de făcut când vine vorba despre a începe o dietă. Sfatul nutriţionistei americane este ca renunţarea să se facă treptat şi nici măcar nu trebuie să fie definitivă.
Cynthia Sass consideră că moderaţia este cheia unei diete uşor de ţinut şi sănătoase în acelaşi timp. Experta spune că cel mai uşor este ca persoanele care ţin dietă să renunţe treptat la produsele procesate foarte bogate în zahăr, dar să le includă în meniu când şi când, în cantităţi mici, pentru a satisface pofta şi a menţine un echilibru psihologic necesar urmării unui regim alimentar sănătos.
Foto: Hepta