Detoxifierea de toamnă: 6 alimente care fac minuni pentru corp
Dovleacul, perele şi merele sunt câteva dintre "armele" pe care le poţi folosi pentru a curăţa organismul de toxine!
O detoxifiere nu presupune înfometare. Nici o cură prelungită numai cu sucuri, ci o dietă echilibrată care să includă multe legume în special în stare crudă, fructe proaspete şi evitarea alimentelor procesate. De aceea, diversitatea de legume pe care ţi le oferă toamna este o binecuvântare pentru corpul tău dacă vrei să-l ajuţi să funcţioneze bine.
Iată care sunt cele mai bune alimente de toamnă care curăţă corpul de toxine:
Este bogat în fibre şi betacaroten care favorizează digestia şi redă o strălucire aparte tenului.
Îl găseşti la supermarket, dar şi la piaţă la un preţ bun. Chiar dacă ai fost obişnuită doar cu dovleacul copt sau fiert simplu, trebuie să ştii că îl poţi folosi în foarte multe combinaţii, atât dulci cât şi sărate.
Cum să-l foloseşti:
copt la cuptor şi stropit cu miere de albine şi scorţişoară;sub formă de piure în aluatul pentru brioşe şi checuri;fiert şi pasat cu blenderul pentru a obţine o supă-cremă delicioasă;tăiat cubuleţe, stropit cu ulei plus alte condimente (de exemplu chimen, coriandru, sare, piper) şi lăsat la cuptor;în risotto;în smoothie-uri împreună cu banană, lapte, scorţişoară şi unt de arahide;în budinci;în tocăniţe.
Au un efect antioxidant, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, combat retenţia apei, protejează inima de boli cardiovasculare şi acţionează ca un tonic asupra sistemului nervos. Ai toate motivele să incluzi perele în dietă, cu atât mai mult cu cât conţin şi vitamine din complexul B, vitamina C, cupru, calciu, potasiu şi fosfor.
Are un efect detoxifiant pentru ficat, favorizând eliminarea toxinelor din corp. În plus, sfecla roşie combate anemia, îţi protejează inima, stimulează activitatea creierului, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi combate depresia.
Iată care sunt cele mai bune alimente de toamnă care curăţă corpul de toxine:
1. Dovleacul
Este bogat în fibre şi betacaroten care favorizează digestia şi redă o strălucire aparte tenului.
Îl găseşti la supermarket, dar şi la piaţă la un preţ bun. Chiar dacă ai fost obişnuită doar cu dovleacul copt sau fiert simplu, trebuie să ştii că îl poţi folosi în foarte multe combinaţii, atât dulci cât şi sărate.
Cum să-l foloseşti:
copt la cuptor şi stropit cu miere de albine şi scorţişoară;sub formă de piure în aluatul pentru brioşe şi checuri;fiert şi pasat cu blenderul pentru a obţine o supă-cremă delicioasă;tăiat cubuleţe, stropit cu ulei plus alte condimente (de exemplu chimen, coriandru, sare, piper) şi lăsat la cuptor;în risotto;în smoothie-uri împreună cu banană, lapte, scorţişoară şi unt de arahide;în budinci;în tocăniţe.
2. Perele
Au un efect antioxidant, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, combat retenţia apei, protejează inima de boli cardiovasculare şi acţionează ca un tonic asupra sistemului nervos. Ai toate motivele să incluzi perele în dietă, cu atât mai mult cu cât conţin şi vitamine din complexul B, vitamina C, cupru, calciu, potasiu şi fosfor.
3. Sfecla roşie
Are un efect detoxifiant pentru ficat, favorizând eliminarea toxinelor din corp. În plus, sfecla roşie combate anemia, îţi protejează inima, stimulează activitatea creierului, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi combate depresia.