Carnea slabă, cea mai bună opţiune. Asociată cu multe legume şi verdeţuri Ca să nu ai probleme de sănătate şi să te bucuri de Sărbători, medicii te sfătuiesc:

1. Să nu abuzezi de alimentele bogate în calorii
2. Să nu exagerezi cu consumul grăsimilor saturate (animale)
3. Să consumi cantităţi foarte mici de dulciuri
4. Să incluzi la fiecare masă legumele proaspete în stare crudă şi preparate simplu. În proporţia cea mai mare
5. Să consumi 2 fructe proaspete la gustările dintre mese, în loc de o diversitate de prăjituri

6. Să incluzi cerealele integrale în meniul de dimineaţă
7. Să consumi mai multă carne de peşte, în defavoarea altor tipuri bogate în grăsimi saturate
8. Să consumi nuci româneşti pentru că au grăsimi sănătoase.

Toate aceste sfaturi ajută atât la atingerea sau menținerea unei greutăți sănătoase, precum şi la prevenirea diabetului zaharat şi a complicaţiilor asociate acestuia. „Alegerile sănătoase legate de alimentaţie trebuie să facă parte din viaţa noastră cotidiană, îndeosebi în perioada sărbătorilor. Ştim cu toţii că noi, românii, obişnuim să abuzăm în vacanţa de iarnă de preparatele din carne de porc, de dulciuri şi băuturi alcoolice. Mai ştim şi că în această perioadă se găteşte mult şi toată lumea se pregăteşte de zor pentru masa de Crăciun, deci tentaţiile alimentare sunt extrem de mari. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm să fim moderaţi când vine vorba de preparatele pe care le consumăm, pentru a evita tradiţionalele vizite la departamentele de urgenţă produse de excesele culinare”, a declarat prof. univ. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi şeful Centrului Clinic de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Craiova.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro