De ce sunt curmalele cele mai sănătoase fructe?
Dietă & Fitness · Nutritie / 24.01.2019

Curmalele sunt printre cele mai nutritive și sănătoase fructe de pe planetă, iar lista modalităților în care îmbunătățesc starea generală de sănătate este nesfârșită. Acestea au un profil nutritiv impresionant. Iată de ce sunt curmalele cele mai sănătoase fructe și de ce ar trebui să le introduci în dieta ta!

Motivele pentru care curmalele sunt cele mai sănătoase fructe


Într-o sută de grame de curmale se regăsesc:


277 calorii
75 grame de carbohidrați
7 grame de fibre
2 grame de proteine
20% din doza zilnică recomandată de potasiu
14% din doza zilnică recomandată de magneziu
18% din doza zilnică recomandată de cupru
15% din doza zilnică recomandată de mangan
5% din doza zilnică recomandată de fier
12% din doza zilnică recomandată de vitamina B6

Curmalele au și un conținut bogat de antioxianți:


1. Flavonoidele sunt antioxidanți puternici care pot ajuta la reducerea inflamației din corp și au fost studiate pentru potențialul acestora de a reduce riscul de diabet, Alzheimer și anumite tipuri de cancer.

2. Carotenoidele îmbunătățesc sănătatea inimii și pot reduce și riscul apariției anumitor afecțiuni ale ochilor, cum ar fi degenerescența maculară.

3. Acidul fenolic este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, acesta putând micșora riscul de cancer și de boli de inimă.

Alte proprietăți ale curmalelor


Curmalele sunt bogate în potasiu, lucru care reduce riscul de accident vascular cerebral cu 40% și stimulează funcția sistemului nervos.

Curmalele au un conținut bogat de calciu, care echilibrează flora intestinală și tratează în mod eficient diareea.

Conținutul ridicat de fosfor din curmale îmbunătățește funcția creierului.

În plus, curmalele au multe fibre, așa că îmbunătățesc procesul digestiv și suprimă apetitul.

Având un conținut bogat de magneziu, care dilată vasele de sânge, curmalele pot scădea tensiunea arterială.

Fiind una dintre cele mai bogate surse de fier, curmalele sunt perfecte pentru tratarea anemiei. Acestea stimulează și fluxul de oxigen către creier.

Curmalele curăță corpul de toxine, tratează constipația, accelerează metabolismul și îmbunătățesc starea tractului intestinal.

Curmalele sunt recomandate în timpul sarcinii, deoarece reduc durerea și sângerările, ușurează nașterea și pot chiar preveni depresia postpartum.

Pentru a îmbunătăți sănătatea inimii, lasă curmalele la înmuiat peste noapte, pune-le în blender de dimineață și bea acest smoothie în fiecare zi.

Curmalele creează un sentiment de sațietate, așa că pot ajuta și la pierderea în greutate. 

Aceste fructe conțin luteină și zeaxantină, care îmbunătățesc starea retinei și a maculei, prin urmare îmbunătățesc și vederea și previn afecțiunile ochilor cauzate de înaintarea în vârstă.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro