De ce este bine să mănânci sushi
Preparatele japoneze cunoscute la nivel internaţional drept sushi au devenit o modă, iar micile rulouri de orez cu peşte crud, fructe de mare, legume sau fructe se găsesc în restaurante din toate marile oraşe, devenind mai degrabă o mâncare urbană, decât un preparat tradiţional nipon, notează Mediafax.
Potrivit specialiştilor de la My Sushi, preparatul de orez învelit în alge de mare prezintă o serie de benificii pentru sănătate.
Preparatele de tip sushi conţin cantităţi scăzute de colesterol, atât orezul, cât şi peştele sau legumele folosite conţinând puţine calorii. Algele marine comestibuile, cunoscute de iubitorii de sushi sub numele de "nori", folosite la împachetarea rulourilor de orez, conţin iod, magneziu, calciu şi fier.
Sushi este mâncat, de obicei, alături de felii de ghimbir murat, care este un antiseptic natural. Sosul de soia şi pasta verde foarte picantă numită "wasabi" au proprietăţi antioxidante şi sunt bogate în proteine şi fier.
Preparatele de tip sushi conţin cantităţi scăzute de colesterol, atât orezul, cât şi peştele sau legumele folosite conţinând puţine calorii. Algele marine comestibuile, cunoscute de iubitorii de sushi sub numele de "nori", folosite la împachetarea rulourilor de orez, conţin iod, magneziu, calciu şi fier.
Sushi este mâncat, de obicei, alături de felii de ghimbir murat, care este un antiseptic natural. Sosul de soia şi pasta verde foarte picantă numită "wasabi" au proprietăţi antioxidante şi sunt bogate în proteine şi fier.