3. Nucile caju au grijă de inima ta
Potrivit unei cercetări publicate în British Journal of Nutrition, consumul de moderat de nuci reduce riscul de boli cardiace coronariene. Specialiştii recomandă persoanelor care au probleme cu inima să consume de cel puţin 4 ori pe săptămână câte un pumn mic de nuci caju crude, deoarece au un efect protector.
4. Caju beneficii: Întăresc sistemul osos
Datorită conţinutul ridicat de cupru, magneziu şi calciu nucile caju protejează oasele şi întăresc sistemul osos. Cuprul De asemenea cuprul din caju este vital pentru enzimele care sunt implicate in combinarea colagenului si elastinului, dand substanta si flexibilitate oaselor si incheieturilor.
5. Caju beneficii: Nucile caju previn formarea pietrelor la fiere
Potrivit unui studiu realizat pe 80.000 de femei, se pare că femeile care consumă cel puţin 30 de grame de nuci pe săptămână, precum caju, au un risc cu 25% mai mic de a face pietre la fiere.
Cum să mănânci corect nucile caju?
Alege întotdeauna nucile caju crude, evitându-le pe cele prăjite şi sărate. De preferat este să laşi nucile caju în apă 2-3 ore înainte de a le consuma, deoarece vor fi mai uşor de digerat.
Cum să faci lapte din nucile caju
Laptele din nucile caju nu mai trebuie scurs de pulpă, cum se procedează cu laptele de migdale de exemplu. După ce s-au înmuiat câteva ore în apă, nucile caju se mixează în blender cu o cantitate dublă sau triplă de apă.
Ingrediente:
1 cană cu nuci caju, înmuiate în apă câteva ore2-3 căni cu apăpuţină sare de marepuţină miere de albine (opţional).
Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează până ce obţii un lapte cremos.
Cum să faci unt din nucile caju
Untul din caju este bun pentru sistemul osos, deoarece are un conţinut ridicat de cupru şi magneziu, dar şi o dulceaţă aparte spre deosebire de toate celelalte tipuri de nuci. Poţi să-l foloseşti pe pâine prăjită cu felii de banane, în prăjituri în locul untului obişnuit, în smoothie-uri cremoase şi hrănitoare, dar şi pentru a face un sos dulce sau sărat în funcţie de preferinţă.
Cum să-l prepari acasă: cumpără 500 grame de nuci caju crude, pune-le 10 minute la cuptor, lasă-le la răcit şi mixează-le în robotul de bucătărie cu foarte puţină sare de mare, timp 5-10 minute până când îşi eliberează uleiurile şi se transformă într-o pastă cremoasă. Poţi să adaugi şi fulgi de cocos pentru o aromă puternică de cocos.