Îi poţi folosi la cuptor umpluţi cu carne de curcan, fasole boabe/năut/mazăre, brânzeturi plus legume, spanac, deoarece se combină foarte bine şi obţii o mâncare delicioasă şi hrănitoare. Dacă ai poftă de un desert sănătos poţi să pui ulei de cocos şi scorţişoară peste cartoful copt sau să combini untul de arahide cu banane. Vei obţine un preparat extrem de gustos!
Poţi să faci o negresă delicioasă şi sănătoasă folosind cartofii dulci amestecaţi cu migdale, curmale, ulei de cocos, făina de ovăz şi cacao.
Poţi să-i combini cu porumb, pui şi fasole boabe pentru a obţine un preparat de inspiraţie mexicană. Merge de minune alături de guacamole într-o lipie. Tot în acelaşi stil poţi să îi foloseşti alături de linte, avocado, fasole, roşii şi alte legume/verdeţuri pentru a obţine o supă hrănitoare.
O altă combinaţie interesantă este să foloseşti cartofii dulci pentru a face chitfeluţe vegetale amestecându-i cu ingredientele tale preferate sau chiar cu carne tocată.
Data viitoare când faci quiche sau o omletă generoase foloseşte şi cartofii dulci în combinaţie cu bacon, brânză, ouă, ceapă verde şi spanac. Dacă vrei un brunch simplu poţi să răzuieşti cartofii dulci, sa-i aşezi în formele pentru brioşe şi să pui câte un ou şi brânză peste ei înainte de a introduce preparatul la cuptor.
Pentru un mic dejun gustos poţi să incluzi cartofii dulci în terciul de ovăz, alături de o lingură de unt de arahide/migdale pentru un plus de proteine.
Dacă îţi place plăcinta/tarta cu dovleac atunci merită să încerci şi o tartă cu cartofi dulci, deoarece va fi un adevărat deliciu.
În aluatul pentru clătitele americane poţi să foloseşti piure de cartofi dulci, deoarece nu vei fi nevoită să mai adaugi zahăr sau miere. De asemenea, le poţi să adaugi piureul de cartofi dulci în amestecul pentru gofre şi să înlocuieşti făina albă cu cea de ovăz pentru a obţine o gustare sănătoasă. Alte reţete în care poţi să foloseşti cu succes piureul din cartofi dulci sunt în cele de brioşe şi chec, deoarece le conferă un gust dulce şi nu vei fi nevoită să mai adaugi mult zahăr.
Piureul de cartofi dulci asezonat cu sare, unt, parmezan, cimbru şi usturoi merge de minune ca garnitură pentru carne, peşte sau orez.
Poţi să foloseşti un spiralizator pentru a obţine spaghete din cartof dulce pe care le poţi folosi în locul celor din făină. De asemenea, piureul de cartofi dulce poate să fie folosit în aluat pentru a face gnocchi sau tagliatelle. Le foloseşti apoi exact în combinaţiile în care preferi pastele obişnuite!
Ca să faci un burger vegetarian poţi să foloseşti cartofii dulci alături de fasolea boabe sau năutul şi alte legume/verdeţuri pentru a obţine o chiftea vegetală delicioasă. După care aşezi în chiflă chifteaua vegetală şi straturi de humus/guacamole, rondele de ceapă, roşii, rucola şi ketchup.
Urmăreşte şi galeria cu reţete care au la bază cartofii dulci pentru a descoperi singură mai multe combinaţii care te pot inspira să-i foloseşti în bucătăria ta!
Foto: pinterest.com