Iaurtul este un aliat de încredere când vrei să slăbeşti


Consumul de iaurt, ca parte a unei diete controlate caloric, este asociat în cea mai mare măsură cu pierderea în greutate, atât la femei, cât şi la barbaţi. Acesta este şi motivul pentru care medicii nutriţionişti recomandă consumul zilnic de iaurt.
 
"Este un aliment care se poate integra foarte uşor în alimentaţie, la orice masă: dimineaţa, la micul dejun, asociat cu cereale, peste zi, putem consuma un iaurt cu fructe ca desert sau la gustarea dintre mese, iar seara, iaurtul simplu poate completa o cină uşoară. Deşi unii sunt sceptici în privinţa lui, iaurtul cu fructe este o alegere bună pentru a satisface pofta de dulce, având puţine calorii, în raport cu alte deserturi, aproximativ un sfert din aportul caloric al unei prăjituri. Avantajul caloric la iaurtului cu fructe vine in principal din conţinutul mult mai redus de grăsimi şi de zaharuri, comparativ cu deserturile tradiţionale. De exemplu, 100 grame de cozonac aduc 370 de kilocalorii, pe când 100 grame de iaurt cu fructe aduc sub 100 de kilocalorii", a explicat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu.
  • Laura Enachescu, luni, 19.01.2015 22:48
    Pentru persoana din19ian2015,14:33

    Dezinformarea o faceti dumneavoastra.Eu m-am vindecat de diabet cu o reteta pe baza de miere de albine

  • rodi, luni, 19.01.2015 19:51
    anunt

    Este un aliment ideal pentru cura de slăbire, scade riscul de diabet de tip 2 şi ajută la digestie. Cu ce să-l asociezi ca să fie mai săţios? Iaurtul este un aliment valoros, bine echilibrat nutriţional, sursă importantă de proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale. El poate să fie folosit la micul dejun pentru a obţine o masă echilibrată şi sănătoasă. Ca să nu te plictiseşti de iaurtul simplu şi pentru a-l face mai consistent poţi să îl combini cu mai multe superalimente. Iată câteva combinaţii pentru a obţine un mic dejun sănătos şi consistent care are la bază iaurtul simplu! Cu ce să combini iaurtul simplu 1. Cu felii de banană, seminţe de chia şi muesli 2. Cu fulgi de ovăz, fulgi de nucă de cocos şi fructe de pădure 3. Cu unt de arahide şi fructe proaspete 4. Cu miere de albine, nuci şi banane 5. Cu granola şi fructe de pădure 6. Cu quinoa fiartă, miere de albine şi fructe proaspete 7. Cu seminţe de in măcinate, seminţe de cânepă decorticate, miere de albine şi fructele preferate.

  • Bolundu, luni, 19.01.2015 14:33
    dezinfomarea

    Cam toate sunt cu miere de albine ceea ce te duce la un diabet garantat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro