2. Friptură de vită la cuptor
Ingrediente: Un antricot de vită dezosat, dar care se va găti împreună cu osul pentru a lua aroma; 1 cană de făină; 2 lingurițe de piper negru măcinat; 2 lingurițe de sare; 2 lingurițe de boia; 1 linguriță de ceapă granulată: 1 linguriță de usturoi granulat; ½ linguriță de semințe de țelină.
Mod de preparare:
Carnea se leagă înapoi pe os cu sfoară de bucătărie și se așează într-o tavă pe fundul căreia se pune în prealabil o folie de aluminiu.
Ingredientele uscate se amestecă până se omogenizează și apoi se aplică pe carne până o acoperă în totalitate.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 210 grade Celsius. Pentru a controla procesul de gătire se recomandă folosirea unui termometru care să indice temperatură internă a fripturii. Pentru o friptură în sânge temperatura trebuie să fie de 60 de grade, pentru o friptură făcută mediu în jur de 65 de grade, iar bine făcută în jur de 70 de grade.