Ce contraindicații are o cură cu ouă de prepeliță?
Ouăle de prepeliță sunt mai mici decât cele de găină sau de rață, dar asigură o varietate de beneficii pentru frumusețe și sănătate. Cu toate acestea, o cură cu ouă de prepeliță are contraindicații și este bine să fii prudent în ceea ce privește mărimea porției. Află care sunt manifestările negative posibile.
În ciuda dimensiunilor reduse ouăle de prepeliță sunt tot mai des în centrul atenției pentru că oferă o combinație de vitamine, minerale, antioxidanți, fitonutrienți și flavonoide foarte utilă pentru organism. Deși o cură cu ouă de prepeliță poate combate numeroase probleme, nu trebuie să pierzi din vedere principalele contraindicații. Lista realizată de goodhealthall.com îți va arăta care sunt efectele secundare care pot apărea, astfel încât să poți evita manifestările neplăcute.
Iată ce contraindicații are o cură cu ouă de prepeliță:
Creșterea riscului de hipotensiune
Deși consumul frecvent de ouă de prepeliță poate preveni hipertensiunea arterială care este o problemă pentru milioane de persoane și principala cauză a afecțiunilor cardiovasculare, atacurilor de cord sau a pulsului neregulat, este foarte important să nu se depășească un consum moderat.
Ouăle conțin potasiu, care dilată vasele de sânge și ameliorează circulația. Problema este că prea mult potasiu va cauza scăderea tensiunii sub nivelul normal cu simptome precum oboseala, amețeala, starea de greață, depresia, transpirația sau vederea în ceață. În cazul în care ai fost deja diagnosticat cu hipotensiune arterială trebuie neapărat să discuți cu medicul tău înainte de a începe să consumi des ouă de prepeliță.
Excesul de antioxidanți
Deși este adevărat că antioxidanții aduc multiple beneficii organismului și luptă împotriva radicalilor liberi, există și inconveniente în cazul unei cantități prea mari. Antioxidanții stabilizează radicalii liberi din corp și stopează deteriorarea celulelor și apariția cancerului. De asemenea, stimulează sistemul imunitar, ameliorează digestia și protejează inima.
Cu toate acestea, nu înseamnă că poți consuma foarte multe ouă de prepeliță pentru a obține o cantitate impresionantă de antioxidanți deoarece un consum excesiv pe termen lug poate crește riscul de cancer. Potrivit specialiștilor, un nivel prea ridicat de antioxidanți în corp crește riscul de cancer pentru că substanțele vor începe să atace celulele sănătoase din imediata apropiere.
Alergia la ouă de prepeliță
Ouăle de prepeliță sunt o sursă foarte bună de proteine ovomucide, care joacă un rol important în combaterea simptomelor alergice precum congestia și inflamațiile, însă există și persoane care reacționează negativ când le includ în meniu.
În cadrul studiilor de specialitate s-a constatat că persoanele alergice la ouăle de găină au un risc ridicat de a avea o reacție similară la ouăle de prepeliță sau pot fi alergice strict la acest ingredient. Cel mai bine este să testezi cum te simți consumând o cantitate foarte redusă.
Problemele digestive
Consumul unei cantități moderate de ouă de prepeliță furnizează o doză utilă de nutrienți, dar dacă se vor mânca prea multe pot apărea durerile abdominale, acumularea gazelor, blocajele intestinale și agravarea sindromului de colon iritabil. În cazul în care ai deja aceste probleme este indicat să fii prudent când decizi dacă să consumi ouă de prepeliță sau nu.
Creșterea riscului de hipoglicemie
Ouăle de prepeliță au un indice glicemic scăzut și previn creșterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, încetinesc viteza de absorbție a zaharurilor și sunt utile pentru gestionarea diabetului. Chiar dacă sunt eficiente pentru controlarea diabetului este recomandat să nu se consume o cantitate prea mare pentru că nivelul glicemiei poate scădea sub cel normal, crescând riscul de hipoglicemie. Manifestările specifice sunt setea excesivă, transpirația abundentă, anxietatea, voma, starea de greață, senzația de înțepături la nivelul buzelor și vederea în ceață.