Când trebuie să bem apa?
Cel mai bun moment este dimineaţa, pe stomacul gol, deoarece stimulează digestia. De asemenea, apa nu se bea niciodată în timpul mesei sau imediat după ce ai mâncat, deoarece diluează sucurile gastrice şi interferează cu buna funcţionare a sistemului digestiv.
Este de preferat să bei câte un pahar cu apă plată din oră în oră, nu să aştepti să apară senzaţia de sete, care este de regulă asociată cu un semnal de alertă transmis de către corp ca să te anunţe că este deshidratat.
Sfaturi utile ca să măreşti consumul de apă
În primul rând trebuie să ştii că pe lângă consumul de apă plată mai poţi să te bazezi pe legume, verdeţuri şi fructe proaspete care furnizează apă şi nutrienţi, ceai neîndulcit din plante medicinale, ciorbe/supe simple, sucuri proaspăt stoarse acasă şi cafea cu moderaţie.
Există voci care afirmă că apa din alimente e mai bine utilizată de organism decât apa simplă. De asemenea, e bine să nu aştepţi senzaţia de sete pentru a bea un pahar de apă, deoarece această senzaţie e deja un semnal de alarmă al organismului.
Iată câteva soluţii simple ca să măreşti cantitatea de apă consumată în fiecare zi:
Consumă mai multe legume, verdeţuri şi fructe proaspeteMănâncă în fiecare zi ciorbă sau supăFă-ţi limonadă atunci când nu ai poftă de apă! Cu puţină miere de albine!Consumă lactate fermentate!Consumă ceai cu gheaţă, făcut acasă!Pune la frigider apă în care ai lăsat la infuzat felii de castravete, lămâie şi frunze de busuioc!Ţine mereu după tine o sticluţă mică cu apă!
Cred ca mai corect ar fi sa ne exprimam in 'consum de lichide',dupa mkne nu cred ca e gresit sa luam in considerare si :supa,ciorba,sucul,pepenele si alte lichide care contin apa.
Citește și Directiva UE nr. 1170/2011 și apoi dă-ți cu părerea despre câtă apă trebuie să bem zilnic.