Care sunt beneficiile consumului de apă cu lămâie

Nutritie / 15.12.2014

Consumul în fiecare dimineaţă al unui pahar cu apă cu lămâie este considerat, în ultima vreme, un obicei sănătos, ajutând la îmbunătăţirea procesului digestiv şi a sistemului imunitar, sucul de lămâie fiind bogat în vitaminele B şi C, potasiu, calciu, magneziu, fier şi antioxidanţi.

Site-ul activebeat.com, citat de Mediafax, a întocmit o lista cu beneficiile obiceiului de a consuma în fiecare dimineaţă un pahar cu apă cu lămâie, iar unul dintre acestea este că acest obicei duce la o hidratare corectă şi sănătoasă, menţinând un echilibru al organismului.

De asemenea, conţinutul de antioxidanţi din lămâie este benefic, aceştia fiind folosiţi în majoritatea produselor cosmetice şi de îngrijire a pielii. Astfel, aportul zilnic de antioxidanţi va ajuta la menţinerea sănătăţii şi aspectului luminos al pielii. Sucul de citrice ajută la producerea de colagen şi înlocuirea celulelor epiteliale moarte.


Vitamina C este foarte utilă în lupta împotriva gripei şi răcelilor, ceea ce înseamnă că o doză zilnică de apă cu lămâie poate ajuta în a ţine viruşii departe şi a menţine organismul sănătos şi mai rezistent.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro