Uleiul de cocos echilibrează nivelul de zahăr din sânge, fiind de folos în diabet
Pentru că se eliberează în timp mai lung în corp, uleiul de cocos devine o sursă constantă de energie şi reuşeşte să echilibreze nivelul zahărului în sânge. Chiar dacă studiile care s-au făcut cu referire la beneficiile uleiului de cocos în cazul persoanelor care suferă de diabet nu sunt foarte numeroase şi au fost realizate pe eşantioane mici s-a descoperit că există unele efecte benefice atunci când este consumat cu moderaţie şi doar cel presat la rece. Însă, potrivit site-ului
Uleiul de cocos are proprietăţi antimicrobiene şi antifungice
După ce ajunge în corp şi este digerat, uleiul de cocos oferă protecţie împotriva infecţiilor microbiene şi fungice. Un studiu apărut în 2007 arată că uleiul de cocos poate să fie folosit pentru a trata candida, precum şi alte infecţii fungice şi microbiene.
Uleiul de cocos protejează inima de boli şi scade colesterolul rău
Chiar dacă uleiul de cocos conţine grăsimi saturate, specialiştii subliniază că acestea au un efect asupra colesterolului bun, determinând creşterea lui, în vreme că nivelul colesterolului rău scade. Acest lucru are un efect benefic asupra sănătăţii inimii dacă nu exagerezi cu consumul lui.
Uleiul de cocos stimulează creierul
Datorită compuşilor săi, uleiul de cocos are un efect benefic asupra creierului, fiind o bună sursă de energie. Ştim deja că grăsimile bune sunt necesare pentru buna funcţionare a creierului, de aceea nu te feri de uleiul de cocos şi consumă-l în cantităţi moderate.
De asemenea, au fost făcute câteva studii care asociază consumul de ulei de cocos cu maladia Alzheimer. Chiar dacă aceste studii vin să susţină faptul că uleiul de cocos poate să fie un tratament minune pentru persoanele care suferă de Alzheimer, încă nu sunt suficient de detaliate efectele şi nu se cunosc reacţiile adverse în cazul unui consum constant de ulei de cocos, avertizează Societatea Britanică de Alzheimer. Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de