Masa de prânz
La masa de prânz trebuie să consumi ceva mai săţios, care să îţi satisfacă apetitul crescut din cauza emoţiilor. Optează pentru alimente solide cât mai proaspete, pregătite în casă. Evită mâncarea de la restaurant în această perioadă, pentru a fi sigură de prospeţimea alimentelor.
Masa ta de prânz din ziua ce precedă examenul scris poate fi compusă dintr-o porţie de orez cu legume servită cu peşte proaspăt pregătit la cuptor sau într-un vas cu aburi, un piept de pui sau de curcan pregătit la grătar cu broccoli fiert sau o porţie de noodles cu vită.
Evită alimentele care ţi-ar putea crea orice fel de disconfort gastric, aşa cum sunt fasolea uscată, mazărea, lintea, varza sau năutul.
Cina
Cina trebuie să fie cât mai uşoară. E de preferat să consumi alimente crude, aşa că poţi savura o salată generoasă cu seminţe, carne slabă pregătită fără grăsimi, brânză proaspătă sau chiar crutoane. Dacă nu ai poftă de salată, poţi opta pentru o supă uşoară de legume cu tăiţei de casă. Evită grăsimile şi alimentele care se digeră greu, pentru că procesul de digestie este mai lent în această perioadă a zilei.
Gustările dintre mese
Este posibil ca, din cauza emoţiilor, apetitul tău să devină foarte agresiv. Nu te năpusti asupra primei pungi de chipsuri care îţi iese în cale sau asupra primei prăjituri pe care o vezi în vitrina unei cofetării.
Gustările dintre mese din ziua precedentă examenului scris trebuie să fie şi ele sănătoase şi să nu îţi pună în pericol sistemul digestiv. Nucile şi seminţele nu doar că sunt delicioase, dar îţi vor spori şi capacitatea de concentrare. O alternativă pentru gustările dintre mese sunt fructele goji. Dacă totuşi ai poftă de ceva dulce, optează pentru ciocolata neagră: aceasta nu conţine zahăr şi este o sursă excelentă de lecitină, excelentă pentru memorie!