5. Fulgii de ovăz
Fibrele din ovăz protejează inima de boli şi te ajută să-ţi controlezi greutatea corporală. De asemenea, ele scad colesterolul rău şi sunt recomandate la micul dejun, alături de fructe proaspete, unt de arahide/migdale, seminţe de chia, nuci şi lapte.
6. Cartofii
Orice tip de cartof consumat cu coajă este o sursă bună de carbohidraţi şi fibre. Însă, cartofii dulci mai au şi un conţinut ridicat de betacaroten precum dovleacul.
7. Bananele
Constituie una dintre minunile naturii atunci când vine vorba de a asigura energie corpului. Conţin carbohidraţi şi chiar dacă au şi zahăr natural, bananele aduc şi un aport însemnat de fibre şi vitamina B6 esenţială pentru o sumedenie de funcţii în organism.
8. Afinele
Asigură corpului o cantitate însemnată de fibre, vitamine şi antioxidanţi. O cană cu afine conţine doar 84 de calorii, iar potrivit cercetărilor o porţie de afine consumată pe săptămână protejează creierul de îmbătrânirea prematură.