5. Nu te expui la riscul alergiilor şi al toxiinfecţiilor alimentare
Dacă suferi de vreo alergie, poate fi destul de periculos să consumi mâncare din restaurante, pentru că nu ştii niciodată dacă aceasta conţine vreunul dintre alergenii la care eşti sensibilă. În plus, nu ai nicio garanţie a prospeţimii alimentelor, iar acest lucru îţi poate cauza toxiinfecţii alimentare.
6. Îţi stimulezi creativitatea
Gătitul este o artă şi poate fi foarte plăcut. Dacă nu eşti adepta preparatelor tradiţionale, poţi lua prepararea alimentelor ca pe o joacă şi ai suficientă libertate de a improviza şi de a folosi ingrediente şi condimente inedite pe care nu le găseşti peste tot în restaurante.
7.Protejezi mediul înconjurător
Cumpărarea mâncării presupune de multe ori transportarea acesteia în caserole şi pungi nedegradabile, ceea ce duce la risipirea unor resurse şi la cantităţi mai mari de deşeuri. Dacă găteşti acasă, singurele lucruri pe care le arunci sunt resturile menajere, iar acestea sunt biodegradabile.
8.Poţi slăbi
Atunci când îţi găteşti singură, ai posibilitatea de a controla nu doar alimentele pe care le consumi, dar şi cantitatea acestora. Îţi poţi calcula caloriile şi poţi opta pentru materii prime sărace în grăsimi saturate. Astfel, ai posibilitatea de a pierde cu uşurinţă kilogramele in exces, în timp ce mănânci sănătos şi suficient din punct de vedere nutriţional.