Nu trebuie să ne facem mereu reproşuri dacă uneori alegem ciocolata în locul unui fruct. Nutriţioniştii spun că acest produs are şi părţile lui bune
Provoacă apariția cariilor? Deși consumul de alimente și băuturi care conțin zaharuri este asociat, în general, cu apariția cariilor, această relație nu este directă, pentru că intervin alți factori precum textura alimentelor și aderența. O bună igienă bucală poate preveni apariția cariilor.

Generează dependență? Nu s-a putut demonstra științific că ar provoca un consum compulsiv. De fapt, pentru a se instala fenomenul de dependență, ar trebui să consumaţi zilnic cantități imense.


Ridică nivelul colesterolului? Grăsimile din ciocolată provin din untul de cacao, acid gras saturat care, spre deosebire de alți acizi, nu ridică nivelul colesterolului din sânge. De fapt, potrivit unor studii, consumul de ciocolată contribuie la menținerea nivelurilor "colesterolului bun".

Conține cafeină? Prezența cafeinei în ciocolată este nesemnificativă. În produsele de cacao predomină teobromina, care, deși este din aceeași familie cu cafeina, are o putere de stimulare puțin semnificativă, se arată în articolul citat de Agerpres.



Foto: Hepta
  • Cornel, luni, 28.12.2015 09:49
    ciocolata

    Faima proasta e a nutritionistilor, nu a ciocolatei. Cati "nutritionisti", atatea pareri si toate tampite!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro