5. Paste cu roşii şi spanac, în aceeaşi cratiţă
Astfel nu mai murdăreşti nici mai multe vase pentru că vei face sosul şi pastele în aceeaşi cratiţă. Pune la călit o ceapă, adaugă două linuguri de pastă concentrată de tomate, 3 căţei de usturoi zdrobiţi, o cană cu roşii cherry tăiate în jumătăţi, sare şi piper, amestecând până când roşiile se înmoaie. Adaugă apoi o cană cu apă, o cană de lapte vegetal şi toarnă 450 grame de paste. Lasă totul sub capac timp de 10 minute, adaugă un pumn mare de frunze de spanac şi 1/3 ceaşcă cu fulgi de drojdie inactivă care vor conferi o aromă uşoară de brânză. Presară busuioc proaspăt sau oregano uscat, în funcţie de gusturile tale.6. Curry cu năut și ananas
Gustul dulceag al ananasului în combinaţie cu textura cremoasă a boabelor de năut şi învăluite în aromele puternice ale pudrei de curry transformă acest preparat în unul cu adevărat delicios.
Ingrediente
- 1 cană cu ananas tăiat cuburi
- 1 conservă cu boabe de năut
- 1 morcov
- 1 vânătă
- 1 zucchini sau dovlecel
- 1/2 ardei
- 1/2 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- Puțin ulei de măsline
- 1 conservă cu lapte de cocos neîndulcit (nu laptele vegetal de cocos din ambalajele de carton!)
- 2 lingurițe cu pudră de curry sau garam masala (un mix de condimente cu specific indian)
- 1 linguriță cu chimen măcinat
- 1/4 linguriță cu pudră de turmeric
- 1 linguriță de ghimbir proaspăt răzuit
- Sare și piper după gust
- 1/4 linguriță cu fulgi de ardei iute
- 1/4 linguriță cu boia afumată (opțional)
- Orez basmati simplu
- Frunze proaspete de coriandru sau pătrunjel.
Mod de preparare
Pune puțin ulei de măsline într-o cratiță și toate condimentele uscate plus ghimbirul, amestecând câteva secunde ca să intensifici aromele, după care se adaugă ceapa și se călește câteva minute.
Pune usturoiul, după care adaugă morcovul, vânăta, zucchini și ardeiul tăiate mărunt. Se lasă sub capac 5-8 minute ca să se înmoaie, după care se adaugă bucățile de ananas și năutul scurs de apa din conservă.
Se toarnă laptele de cocos, lăsând totul la foc mic încă 5 minute. Se asezonează cu sare și piper după gust și se servește cu orez basmati simplu.