4. Somonul


Atât somonul cât şi macroul, sardinele şi tonul aduc un aport însemnat de grăsimi sănătoase. Aproximativ 100 de grame de peşte gras conţine 9 grame de grăsimi sănătoase pentru inimă, creier şi piele. Optează pentru variantele care-ţi sunt pe plac şi include peştele gras în alimentaţia ta, măcar 2 porţii pe săptămână.


5. Măslinele


Zece măsline conţin aproximativ 5 grame de grăsimi sănătoase. Include-le în salatele pe care le prepari. Dacă nu-ţi plac măslinele sau ţi se par prea sărate poţi să optezi pentru uleiul de măsline. O lingură cu ulei de măsline conţine 13 grame de grăsimi sănătoase.



6. Ouăle


Este un aliment complet, iar un ou conţine aproximativ 5 grame de grăsimi, din care 3 sunt de cele sănătoase. Gălbenuşul are cantităţi mari de colesterol, însă se află în compania altei grăsimi care-l împiedică să se depună pe artere. Prin urmare dacă sunt consumate cu moderaţie aproximativ 2-4 ouă pe săptămână, ouăle furnizează o cantitate însemnata de grăsimi bune pentru organism.
  • Amanet Auto, luni, 03.11.2014 15:16
    https://amanetauto.eu/

    Toate aceste seminte te ajuta in mentinerea unei greutati optime, dar consumate cu moderatie, deoarece sunt calorice, in cantitati mari.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro