Quinoa poate fi adăugată în salate, conferind un adaos important de vitamine şi de energie
Iată 5 proprietăți benefice ale semințelor de Quinoa:

-    Sunt bogate în proteine, datorită celor nouă aminoacizi esențiali pe care îi conține.
-    Sunt o sursă excelentă de magneziu, sau de mangan și cupru. Totodată, conțin și fier, triptofan sau fosfor.
-    Au în compoziția lor o cantitate importantă de vitamine, mai ales complexul de vitamine B și vitamina E. Printre vitaminele sale se mai numără și A, C, D sau K.

-    Conțin cel putin 16 tipuri diferite de triterpine care pot avea proprietăţi antiinflamatorii şi anticanceroase şi inhibă absorbţia colesterolului.
-    Sunt, de asemenea, o sursă bună de riboflavină, care este necesară pentru producerea de energie în interiorul celulelor. S-a dovedit că riboflavina (sau vitamina B2) ajută la reducerea frecvenţei migrenelor prin îmbunătăţirea metabolismului energetic din creier şi din celulele musculare.
Rețetă:
Pilaf de quinoaIngrediente-    o ceapă potrivită

-    1 morcov mic
-    ¼ rădăcină de pătrunjel
-    o cană de quinoa
-    ulei
-    sare
-    condimente

Mod de preparare
Se toacă mărunt ceapa împreună cu morcovul și rădăcina de pătrunjel, apoi toate legumele se călesc în ulei. Între timp se pune o cană de quinoa într-o sită deasă și se spală cu apă.
După ce se călesc ceapa, morcovul și pătrunjelul în ulei, se adaugă quinoa și două căni de apă, amestecând din când în când. La sfârșit, se adăugă puțină sare și se ia de pe foc.

Pilaful de quinoa se servește ca și pilaful de orez, alături de carne sau se folosește la prepararea sarmalelor.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro