5 alimente care au puteri de vindecare
Dietă & Fitness · Nutritie / 01.03.2017

Dacă ar exista anumite alimente care ți-ar putea restabili echilibrul fizic și psihic, le-ai consuma?

Cu toate că nu te gândești la lista ta de cumpărături ca la o rețetă, multe dintre alimentele pe care le mănânci au puterea de a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate. Așa că, data viitoare când mergi la piață sau la magazin, asigură-te că alegi acele alimente care au puteri de vindecare. Iată care sunt acestea!

Ce alimente au puteri de vindecare?


1. Merișoare


Cu toate că sunt cunoscute în general pentru ajutorul pe care îl oferă prevenției infecțiilor urinare, aceste fructe au un conținut bogat de antioxidanți, care pot proteja și vindeca organismul de deteriorarea celulelor. În plus, merișoarele conțin chiar și compuși care pot împiedica dezvoltarea și creșterea anumitor tipuri de cancer, precum cancerul la sân, pulmonar și de colon. 

2. Avocado


Fructul de avocadă reprezintă o sursă excelentă de fibre și acizi grași mononesaturați. În plus, au și un conținut bogat de potasiu, element care joacă un rol-cheie în scăderea tensiunii arteriale. Conține o cantitate mai mare de potasiu chiar și decât bananele. De asemenea, fructele de avocado pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și, în acest fel, reduc riscul apariției bolilor de inimă. Iar beneficiile de vindecare nu se opresc aici - uleiul de avocado are proprietăți anti-inflamatorii, care pot ameliora durerile cauzate de artrită.

3. Fulgi de ovăz


Fulgii de ovăz au nenumărate proprietăți de vindecare, ce îți pot transforma corpul atât pe interior, cât și în exterior. Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre, scad nivelul colesterolului rău din organism și stabilizează nivelul de zahăr din sânge. În plus, ovăzul joacă un rol important și în prevenirea bolilor cardiovasculare, având nenumărate beneficii pentru sănătatea inimii. Iar utilizarea fulgilor de ovăz pe piele te poate ajuta să tratezi anumite afecțiuni dermatologice, inclusiv dermatita, erupțiile cutanate și psoriazisul.

4. Iaurt grecesc


Acest tip de iaurt reprezintă o sursă excelentă de calciu și conține o cantitate aproape dublă de proteine în comparație cu iaurtul normal. Însă puterile sale de vindecare se regăsesc în probioticele sale, bacteriile sănătoase care există deja în intestin și care te ajută la digestie. 

5. Spanac


Cu toate că nu o să-ți crească instant mușchi, cum se întâmpla în cazul lui Popeye, aportul de spanac îți poate face organismul mai puternic, printr-o multitudine de moduri. Acesta reprezintă o sursă perfectă de fier, care scade tensiunea arterială, și menține un nivel ridicat al funcțiilor creierului. De asemenea, conține antioxidanți care protejează ochii împotriva degenerării maculare și inhibă creșterea anumitor tipuri de cancer.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro