3 rețete pentru o cină reconfortantă în serile de vară
După un program încărcat și temperaturile ridicate din timpul zilei nu te încântă deloc să mergi în bucătărie pentru a pregăti masa de seară? Descoperă variante noi pentru o cină delicioasă, ușor de preparat și apreciată de toți cei care iau masa cu tine.
În timpul verii este posibil să ai mai puțină energie seara, mai ales dacă a fost foarte cald și a trebuit să petreci timp și afară, nu doar în camere cu aer condiționat. Chiar dacă pare mai comod să te oprești la fast food, să cumperi un fel de mâncare congelat sau să ronțăi chips-uri, ocolește aceste opțiuni pentru că-ți vor pune în pericol silueta și pot declanșa probleme digestive. Nu te gândi că vei obosi pentru a prepara o cină gustoasă pentru că există opțiuni pentru a termina rapid și a obține o doză importantă de nutrienți.
Vara ai la dispoziție o varietate mare de ingrediente, așa că utilizează-le în favoarea ta și pregătește rețete simple, colorate, care te hidratează din interior și previn amețeala sau epuizarea.
Iată ce poți prepara și tu la cină, fără să obosești:
1. Salată cu mango, ardei gras, piept de pui și usturoi
Cuburile zemoase de mango, bucățile rumenite de piept de pui și restul de legume crude te vor face să te relaxezi după ritmul agitat al zilei care s-a încheiat.
Ingrediente:
- ¼ cană de suc de lime;
- 2 linguri de miere de salcâm;
- o lingură de oțet din vin alb;
- un cățel de usturoi, tocat mărunt;
- ½ linguriță de sare de mare;
- ½ linguriță de piper negru;
- ¼ cană de ulei de măsline extravirgin;
- 1kg de piept de pui rumenit la grătar, tăiat cubulețe;
- un mango copt, decojit și tăiat cubulețe;
- 250g de boabe de fasole neagră sau roșie, de la conservă, clătite bine cu apă rece;
- un ardei gras roșu, tăiat mărunt;
- ½ salată verde, spălată bine și tăiată.
Cum se prepară:
Amestecă sucul de lime, mierea, oțetul, usturoiul, sarea și piperul. Adaugă lent uleiul și amestecă până când mixul se îngroașă. Adaugă în continuare cubulețele de piept de pui, mango, salata verde, ardeiul roșu și boabele de fasole. Amestecă bine și servește presărat cu ghimbir pudră.
2. Salată antipasto
Poți servi această rețetă din bucătăria cu specific italienesc fie caldă, fie rece, în funcție de preferințele tale și ale familiei.
Ingrediente:
- 250g de paste penne, fierte în apă cu sare;
- ¼ cană de ulei de măsline extravirgin;
- 3 linguri de oțet din vin roșu;
- un cățel de usturoi, tocat mărunt;
- 300g de brânză mozarella, tăiată cubulețe;
- ¼ linguriță de sare de mare;
- ¼ linguriță de piper negru, proaspăt măcinat;
- 200g de șuncă presată de curcan;
- 200g de măsline Kalamata, fără sâmburi;
- o legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
- un ardei gras galben, tăiat fin.
Cum se prepară:
Combină uleiul de măsline, oțetul, sarea, piperul și usturoiul într-un borcan de sticlă. Pune capacul și agită bine pentru a combina ingredientele. Pune acest dressing peste pastele calde sau reci, adaugă și restul ingredientelor și amestecă bine.
3. Sandvișuri cu brânză, curcan și salată verde
Majoritatea copiilor vor fi încântați să testeze ceva diferit la cină, iar un sandviș gustos și consistent va fi cu siguranță pe placul lor.
Ingrediente:
- 600g de piept de curcan, rumenit pe grătar și tăiat cubulețe;
- 6 linguri de iaurt grecesc, simplu;
- 2 linguri de maioneză;
- 6 felii de bacon, rumenit la grătar;
- 9 felii de brânză Cheddar, rupte bucăți mai mari;
- 14 de frunze de salată;
- ½ lingură de turmeric;
- 14 felii de pâine prăjită din făină integrală.
Cum se prepară:
Unge feliile de pâine cu maioneză, apoi amestecă toate ingredientele în afară de salată. În continuare asamblează sandvișurile începând cu o frunză de salată, punând apoi mixul de ingrediente și finalizând cu o altă frunză de salată și a doua felie de pâine prăjită.