3 gânduri care te vor ajuta să ai o relație sănătoasă cu mâncarea: Sfaturile unui nutriționist
Dietă & Fitness · Nutritie / 17.08.2020

Tulburările de alimentație sunt reale și pot avea efecte dramatice asupra corpului și asupra stării emoționale.

Relatia pe care o avem cu mancarea nu defineste doar cum va arata trupul nostru de-a lungul vietii, ci si cum ne vom simti la nivel psihic. Tu ce simti cand te gandesti la hrana? O adori si de-abia astepti sa gusti din preparatele tale favorite, cu fiecare ocazie? O privesti ca pe o corvoada si spui mereu ca nu stii ce sa mai mananci pentru a arata bine si pentru a fi sanatoasa?

Daca esti anxioasa cand se apropie ora pranzului si te simti vinovata cand „trisezi” mancand o felie de tort, ai nevoie sa auzi cateva sfaturi ce te vor ajuta sa ai o relatie mai buna cu mancarea.


Cum poti sa construiesti o relatie sanatoasa cu mancarea:


1. Retine ca mancarea nu este o recompensa pentru un efort facut, ci un lucru pe care il meriti oricum

De cate ori te-ai gandit ca meriti un desert pentru ca ai facut cardio in aceeasi zi? De cate ori ti-ai spus ca meriti acea pizza pentru ca te-ai abtinut de la carbohidrati o saptamana intreaga?

Desi pare o gandire normala, acest mecanism de a transforma mancarea in recompensa este extrem de nociv. Pe termen lung, vei avea impresia ca nu esti demna de a consuma anumite preparate pana nu muncesti din greu pentru ele. Acest lucru se traduce printr-o corvoada imensa si o goana epuizanta dupa „castigarea” unui banal desert.


De aceea, este esential sa retii ca mancarea este un lucru necesar supravieturii si bunei functionari a corpului, nicidecum ceva pentru care trebuie sa muncesti din greu. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro