Te-ai săturat de ouă sau cereale cu lapte, dar nici nu vrei să consumi prea des mezeluri sau pateu la micul dejun? Eva.ro îţi oferă 10 idei pentru micul dejun, astfel încât să variezi meniul şi să nu te plictiseşti de aceeaşi mâncare.
Te-ai săturat de ouă sau cereale cu lapte, dar nici nu vrei să consumi prea des mezeluri sau pateu la micul dejun? Eva.ro îţi oferă 10 idei pentru micul dejun, astfel încât să variezi meniul şi să nu te plictiseşti de aceeaşi mâncare.
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, după cum susţin medicii nutriţionişti. Un mic dejun echilibrat care conţine nutrienţi valoroşi te va ajuta să începi ziua cu multă energie şi să previi tot felul de pofte culinare care apar de regulă după mas de prânz.
Iată cinci dintre cele mai bune motive ca să nu sari niciodată peste micul dejun:
- Micul dejun te ajută să slăbeşti;
- Micul dejun îţi dă energie;
- Micul dejun te împiedică să mănânci exagerat la masa de prânz sau cină;
- Micul dejun te binedispune şi te scapă de stările de nervozitate;
- Micul dejun te protejează de bolile de inimă.
Ca să nu te plictiseşti şi să consumi cu regularitate aceleaşi mâncăruri la micul dejun trebuie să fii inventivă şi să ţii cont de gusturile tale culinare. Inspiră-te din ideile oferite de Eva.ro ca să-ţi construieşti singură un meniu variat pentru micul dejun.
20 idei pentru micul dejun
1. Bruschete cu anşoa, roşii, busuioc
2. Bruschete cu mozzarella/telemea, roşii şi busuioc
3. Pâine prăjită cu puţin unt şi somon afumat
4. Terci de ovăz cu fructe uscate şi proaspete
5. Lipie cu pastă de avocado (guacamole) cu roşii, castraveţi şi ardei
6. Orez/griş/quinoa/mei/amarant cu lapte de vacă/capră sau vegetal pe care îl poţi prepara de seara
7. Sandviş cu unt, brânză, ardei copt din borcan şi frunze proaspete de busuioc/pătrunjel sau salată verde
8. Lipie sau felii de pâine prăjită cu pastă de năut (humus) sau fasole bătută, roşii, puţină ceapă şi pastă de susan (tahina)
9. Salată cu boabe de fasole, ardei, măsline, sare, piper, ulei de măsline şi verdeţă
10. Salată cu bulgur/quinoa şi legume (castraveţi, roşii, puţină ceapă, pătrunjel proaspăt, ulei de măsline, zeamă de lămâie). O poţi prepara de seara.
11. Salată de linte cu ardei, fasole verde din borcan, sare, piper şi ulei de măsline. O poţi prepara de seara.
12. Omletă din tofu (brânză de soia) cu ceapă, ciuperci şi ardei
13. Chifteluţe de dovleac, năut sau carne făcute la cuptor. Le poţi face în weekend şi să le ai la îndemână pentru mesele din timpul săptămânii.
14. Felii de şuncă prăjită cu pâine prăjită şi unt
15. Rondele de cereale expandate cu unt de arahide şi banane
16. Sandviş cu unt, bucăţi de macrou afumat, mărar proaspăt şi pastă de susan amestecată cu zeamă de lămâie
17. Tartine cu pastă de ton din conservă amestecat cu unt şi ornate cu măsline mai puţin sărate
18. Iaurt simplu amestecat cu miere, nuci crude şi cereale integrale simple (fulgi de ovăz/secară, germeni de grâu, fructe uscate)
19. Tartine cu icre făcute în casă (cu griş).
20. Sandviş cu felii de carne slabă fiartă (curcan, pui, vită), puţină maioneză făcută în casă, castraveciori muraţi sau ardei copţi.