1. Usturoiul este un antibiotic natural
Foarte bogat în vitamina C, D, calciu și fier previne cu succes gripele și răcelile în sezonul rece și combate infecțiile, eliberează căile respiratorii, bronhiile și plămânii. Ca o curiozitate, un miligram de usturoi este la fel de puternic precum 25 de unități de penicilină.
2. Este foarte eficient în combaterea streptococilor și contribuie la prevenirea bolilor de inimă și a cancerului
Datorită concentrației mari de germaniu și seleniu, usturoiul contribuie la neutralizarea celulelor cu potențial malign, ajută la reducerea tensiunii arteriale și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. În același timp are un rol important în acțiunea de eliminarea a toxinelor periculoase din organism.
3. Poate contribui la tratamentul diabetului
Datorită rolului său recunoscut pentru reglarea nivelului glicemiei în sânge, usturoiul este folosit ca adjuvant în tratamentul diabetului.
4. Consumă usturoi, deoarece este un excelent detoxifiant pentru ficat
El are rolul unui stimulent pentru sucurile digestive, contribuind astfel la ușurarea procesului digestiv și contribuie la intensificarea fluxului sanguin prin ficat. De asemenea, contribuie la eliminarea bacteriilor de putrefacție din intestin, ajutând astfel ficatul să se regenereze.
5. Poate ajuta la tratamentul bolilor digestive
Datorită rolului său stimulator pentru pereții intestinali, prin intermediul alicinei pe care o conține, usturoiul îmbunătățește procesul de digestie. Dacă nu poate fi consumat ca atare, usturoiul se poate utiliza gătit sau diluat în lapte. În plus, având o mare putere de absorbţie, poate fi folosit și sub formă de cataplasme sau băi pentru mâini și picioare.