5. Fructele uscate sau confiate
Este de preferat să consumi fructele în stare proaspătă, însă există şi anumite sortimente de fructe uscate care aduc beneficii pentru sănătate (cum ar fi prunele uscate care sunt bune pentru digestie, caisele deshidratate care trebuie să fie maro nicidecum portocalii, curmalele, stafidele şi smochinele). Trebuie să citeşti şi aici eticheta cu ingrediente şi să le eviţi pe cele care conţin conservaţi, zahăr şi sulfiţi. Fructele confiate au un adaos foarte mare de zahăr, conservanţi şi coloranţi.
6. Brânzeturile procesate
Înlocuieşte brânza topită, feliile de brânză ambalate individual sau alte sortimente de
brânzeturi procesate cu variante naturale care nu conţin altceva în afară de lapte, smântână, bacterii lactice, cheag, cultură de mucegai (la unele sortimente) şi sare.
7. Conservele de legume
Citeşte înainte eticheta cu ingrediente, deoarece s-ar putea să ai surpriza să vezi zahăr, oţet sau alte ingrediente care nu au ce să caute în aceste conserve. Alege conservele care au doar legumele, apa şi eventual puţină sare.
8.Legumele cu amidon
Ele sunt sănătoase, însă nu este recomandat să le consumi în cantităţi mari, ci să le înlocuieşti cu legumele care nu conţin amidon. Porumbul, cartofii, cartofii dulci şi dovleacul au un conţinut mare de amidon şi nu este recomandat să faci excese şi nici să le consumi seara. Înlocuieşte-le cu verdeţuri, sfeclă roşie, morcovi, ţelină, dovlecei, broccoli, conopidă, vinete.
9. Iaurtul cu fructe
Evită să le cumperi pe cele din comerţ, deoarece majoritatea au zahăr adăugat. Este recomandat să alegi iaurt grecesc simplu şi să adaugi fructe proaspete.
10. Terciul de ovăz instant
Fulgii de ovăz sunt sănătoşi, fiind benefici pentru digestie şi pentru scăderea colesterolului, însă nu şi sortimentele instant pe care le găseşti în comerţ. De asemenea, reţine că cu cât sunt mai mici fulgii de ovăz cu atât sunt mai procesaţi, de aceea este recomandat să îi alegi pe cei mari sau chiar spărtura de ovăz integral. Aceste sortimente sunt sănătoase, însă vor avea nevoie de un timp mai lung de fierbere, nicidecum 2-3 minute.