10 alimente care combat răceala
Toamna este anotimpul răcelilor: stresul de la serviciu și schimbările de temperatură înlesnesc atacul virusurilor gripei. Dacă nu se complică cu alte afecțiuni sau infecții respiratorii, răcelile nu reprezintă un risc pentru sănătatea noastră, însă de multe ori ne fac viața imposibilă, notează online ziarul La Razon, citat de Agerpres.
Dureri musculare și de cap, strănuturi și congestii nazale sunt simptomele obișnuite cu care suntem obligați să conviețuim cel puțin șapte zile. Tratamentul obișnuit constă în analgezice, antiinflamatorii și un complex de vitamine pentru a întări sistemul nostru imunitar.
Nutriționistul Ata Pouramini propune o schimbare de strategie în lupta cu acești rinovirusuri ce trebuie combătute, în opinia sa, nu cu medicamente, ci cu alimente care au proprietăți curative.
Morcovul: este bogat în caroten și un stimulent natural pentru apărarea organismului.
Sfecla albă: are proprietăți depurative. Ideal pentru ficat datorită proprietăților sale "detox".
Ridichea: este considerată o legumă anticancerigenă cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Regenerează sistemul celular, oxigenându-l și întârziind îmbătrânirea.
Nutriționistul Ata Pouramini propune o schimbare de strategie în lupta cu acești rinovirusuri ce trebuie combătute, în opinia sa, nu cu medicamente, ci cu alimente care au proprietăți curative.
Morcovul: este bogat în caroten și un stimulent natural pentru apărarea organismului.
Sfecla albă: are proprietăți depurative. Ideal pentru ficat datorită proprietăților sale "detox".
Ridichea: este considerată o legumă anticancerigenă cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Regenerează sistemul celular, oxigenându-l și întârziind îmbătrânirea.