Masajul talpilor
Masajul talpilor impreuna cu cel al palmelor formeaza masajul reflexogendeoarece in aceste parti avem reprezentate atat organele interne cat simusculatura si sistemul nervos.
Laura Popescu, maseuza la World Class, ne explica metodele prin care serealizeaza acest tip de masaj.
Exista anumite harti reflexogene care indica punctele care aucorespondenta cu anumite organe, dar pentru a realiza un masaj al talpiinu este obligatoriu sa cunoasteti aceste zone.
Receptorul masajului trebuie sa se aseze intr-o pozitie relaxanta(intins pe spate cu o pernita sub picioare sau sa se aseze pe un foliusi sa tina picioarele pe un taburet).
Se lubrifiaza talpa piciorului cu o crema grasa, preferabil de galbenelesi se incepe cu cateva miscari de incalzire a labei piciorului. Senetezeste interfalangiana ampla si se maseaza cu ambele degete mari,formand cercuri largi pe talpa. Apoi se fac cateva miscari de deblocarea gleznei prin priderea talpii piciorului cu o mana, iar cu cealaltase fixeaza piciorul putin deasupra gleznei si se fac frictiuni usoarestanga-dreapta prin articularea gleznei.
Dupa aceea, se trage fiecare deget in parte si se maseaza. Se strangelaba piciorului cu fermitate si se departeaza degetele intre ele pentru adeschide laba piciorului si a intinde oasele. Cu degetele mari se alunecadinspre varf spre glezna prin toate spatiile interfalangiene. Apoi seschimba pozitia maseorului si cu cele patru degete de la fiecare manase executa frictiuni pe fata talpii, in sensul gleznelor.
Se fac cercuri ample pe talpa piciorului, pornind de la calcai spre degetecu o presiune suficienta pentru a conferi o senzatie placuta. Putemincheia cu prinderea talpii intre cele 2 palme, cu o scuturare"du-te-vino" a talpii si o usoara rotire a gleznei.