7. Care consideri ca este cea mai buna varianta: exercitiile efectuate acasa sau cele la sala de fitness?

Consider ca orice forma de miscare este benefica pentru organismul uman, indiferent de locul efectuarii acesteia. A face un antrenament la sala, a alerga in parc, a inota intr-un bazin, ori a schia la munte toate aceste forme de miscare sunt extraordinare si aduc o multime de beneficii sanatatii noastre.
Indicat este ca exercitiile sa fie efectuate  intr-o sala de fitness dotata cu aparatura corespunzatoare si daca este posibil sub supravegherea unui specialist. Intr-o sala de fitness ai acces la aparatura pe care, in mod normal, acasa nu o avem. Instructorul este important deoarece acesta iti creeaza antrenamente in functie de target, in functie de starea de sanatate, in functie de modul in care  reactioneaza organismul la tipurile de exercitii propuse, dar te si motiveaza. 


8. Daca se intampla sa iti lipseasca cheful de antrenament, cum reusesti sa te mobiliezi?

Imi place sa spun ca sportul este un drog pozitiv. “Cheful de antrenament” vine odata cu stabilirea unor obiective si inceperea unui program de antrenament. Se intampla sa fie si zile pline care fara sa vrei duc la oboseala, insa imediat ce am intrat in studioul de aerobic, starea mea de spirit se modifica. Acolo fac ceea ce imi place cel mai mult: predau diferite stiluri de aerobic si ajut oamenii sa isi atinga obiectivele. Sportul ne face sa gandim pozitiv si acest lucru produce “cheful de antrenament”. 


9. Care este secretul tau?

Ca fosta sportiva de performanta, consider ca cel mai mare secret al meu este disciplina si dedicatia de care dau dovada atunci cand doresc sa imi ating un obiectiv.  Imi stabilesc un tel in fiecare zi si nu renunt pana ce acesta nu e atins.  

10. Muzica ne poate motiva in timpul exercitiilor fizice. Care este muzica pe care lucrezi cel mai bine?

Cea mai buna muzica pentru un program de antrenament este muzica ce iti place cel mai mult. In programele de aerobic pe care le predau la ONE Fitness am ales diferite stiluri de muzica, asezate in asa fel incat sa stimuleze pe toata lumea. Evident este faptul ca ritmul muzical este diferit in functie de clasa predata. Daca, de exemplu, este o clasa de tonifiere musculara, ritmul nu este foarte rapid, insa la clasele de cardio si coregrafie intensitatea ritmului creste.  De asemenea, la partea de  stretching, nelipsita din fiecare antrenament, aleg un ritm lent si relaxant. Pentru mine, dar si pentru cei ce fecventeaza clasele mele de aerobic, muzica este cel de-al doilea instructor si joaca un rol deosebit de important. 


11. Cum s-a nascut programul FitCamp si care este scopul lui?

Programul Fit Camp a pornit de la ideea ca foarte multi dintre noi au un program extrem de incarcat. Am conceput un program de antrenament, care se intinde pe 12 saptamani, si care poate fi efectuat si acasa. In acest program se regasesc exercitii pentru incalzirea organismului inainte de efort, exercitii cardio si de tonifiere, dar si elemente de relaxare musculara. Scopul acestui program de a coopta cat mai multe persoane in aceasta “breasla de sportivi” si de a explica prin exercitii cat de important este sportul pentru sananatea unui om. Cei ce vor intra in acest program nu doar ca vor arata la exterior mai bine, dar isi vor schimba stilul de viata, se vor simti mult mai bine in propria piele. Sunt convinsa ca acest program poate schimba viata multor persoane!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro