3. Dă-ți seama ce mișcări funcționează pentru tine și fă-le
Ce mișcări te fac euforic și de cât timp ai nevoie pentru a le face? Potrivit cercetătorilor, persoanele care aleargă au nevoie doar de 8 minute și 28 de secunde, persoanele care merg sau fac hiking au nevoie de 10 minute și 35 de secunde, iar exercițiile fizice clasice au nevoie de 9 minute și 7 secunde pentru a te face să te simți bine. Persoanele care merg la sală ating euforia în doar 6 minute și 36 de secunde. Ca regulă generală, dacă vrei să atingi mai repede pragul, trebuie să faci exercițiile la o intensitate mai mare. Kick boxingul, sprintul, săriturile sau dansul rapid și aerobicul te ajută să atingi mai rapid pragul, datorită efectului pe care îl au asupra circulației sângelui și a inimii, trimițând apoi semnale către creier pentru a elibera substanțele chimice bune. O plimbare relaxată prin parc te va ajuta să te simți mai bine, dar ar putea dura mai mult.
4. Stabilește obiective realizabile
Aceste obiective fac parte din obiectivul mai mare pe care ți l-ai propus. Acestea nu sunt doar mai ușor de realizat, dar sentimentul îndeplinirii lor îți stimulează producția de dopamină despre care am vorbit mai sus, mărindu-ți astfel încrederea pentru a îndeplini următorul scop și așa mai departe. De exemplu, stabilește-ți obiectivul pe termen lung, cum ar fi pierderea a 10 kilograme până când mergi în vacanță. Iar apoi stabilește-zi obiectivele mici săptămânal și chiar zilnic, astfel încât să te simți bine și înainte de a slăbi cât ți-ai propus. Este modul prin care cei mai buni sportivi își ating obiectivele. Obiectivul tău săptămânal ar putea fi efectuarea a patru antrenamente la sală și o excursie în aer liber. Ține-ți obiectivele pe termen lung și săptămânal într-o agendă și notează-ți toate încercările și provocările cu care te confrunți, pentru a urmări progresul.
5. Separă scuzele de motivație
Oamenii motivați au motive să nu facă exercițiile, nu scuze. Un motiv este ceva care se află în afara controlului tău. De exemplu, poate că te-ai rănit grav cu o zi înainte de antrenament sau trebuie să fii foarte devreme la aeroport pentru a prinde un zbor. Dar o scuză este ceva ce se află în aria ta de control, este o alegere pe care o faci să nu faci mișcare. Nu este un motiv, ci ceva ce te convingi singur că este valid, însă nu faci altceva decât să cobori mișcarea pe lista priorităților tale pentru ziua respectivă. De exemplu, spui că ești prea ocupat / obosit / vei face maine. Toate acestea sunt scuze și stă în puterea ta să schimbi lucrurile.