Când vine vorba despre slăbit, multe persoane sunt dispuse să apeleze la tot felul de soluţii aberante din dorinţa de a scăpa de kilogramele în plus. Află ce diete nu te vor ajuta niciodată să slăbeşti!
Când vine vorba despre slăbit, multe persoane sunt dispuse să apeleze la tot felul de soluţii aberante din dorinţa de a scăpa de kilogramele în plus. Află ce diete nu te vor ajuta niciodată să slăbeşti!
Kilogramele în plus constituie o problemă majoră cu care se confruntă foarte multe femei. Atunci când numărul lor creşte, soluţiile pe care eşti dispusă să le aplici vor fi din ce în ce mai numeroase. Practic, multe femei apelează la diete care mai de care mai promiţătoare fără să analizeze regulile de foarte multe ori stupide şi ciudate propuse de inventatorii respectivelor cure de slăbire.
Dieta cu prăjituri, injecţiile cu urină sau dieta cu lămâie sunt doar câteva dintre cele mai stupide şi ciudate diete, care din start sunt supuse eşecului.
Iată un top 5 al celor mai ciudate diete inventate vreodată:
Locul 1. Injecţii cu hormoni din urină
Această dietă se bazează pe injecţii zilnice cu un hormon, numit HGG, extras din urina femeilor însărcinate. Deşi acest hormon era folosit în tratarea problemelor de fertilitate, unii cercetători susţin că injecţiile cu HGG reduc şi apetitul. Pe lângă aceste injecţii, regimul impune şi consumul a doar 500 de calorii zilnic, în vreme ce necesarul de calorii pentru o femeie se situează între 2000 şi 2500 de calorii în fiecare zi.
Locul 2: Dieta cu tenii
Această dietă se bazează pe înghiţirea ouălor de tenii, care pot fi găsite în carne preparată necorespunzător sau în fecalele animalelor infectate, care se dezvoltă apoi în intestin. Această metodă este însă una foarte periculoasă pentru sănătate. Acest parazit poate provoca atacuri de apoplexie sau meningită.
Locul 3: Dieta cu bucăţi de vată
Este suficient să citeşti doar denumirea dietei ca să-ţi dai seama că este una dintre cele mai stupide şi nocive soluţii de a slăbi. Această dietă prespune consumul bucăţilor de vată pentru a oferi senzaţie de saţietate şi se pare că a avut mulţi susţinători printre supermodele şi dansatori.
Locul 4: Dieta cu spermă
În anul 2002, o vedetă din filmele pentru adulţi, Kim Kelly, a mediatizat dieta pe care se pregătea să o urmeze. Vedeta intenţiona să consume doar spermă timp de 30 de zile, având câte şase mese pe zi. Ea a ţinut dieta timp de 8 zile, însă din păcate nu a avut suficienţi donatori pentru a urma dieta pe tot parcursul celor 30 de zile. Dieta cu spermă rămâne în topul celor mai ciudate şi stupide diete urmate vreodată.
Locul 5: Dieta bazată pe mancare pentru bebeluşi
Un număr mare de vedete, precum Jennifer Aniston sau Lady Gaga, susţin că această dietă le-a adus silueta mult visată. Regimul presupune înlocuirea celor trei mese zilnice recomandate unui adult cu mici porţii de mâncare pentru bebeluşi. Deşi nutriţioniştii atrag atenţia că o astfel de alimentaţie poate aduce carenţe importante, vedetele care au optat pentru un astfel de regim declară că piureurile cu care se hrănesc bebeluşii fac parte dintre cele mai eficiente metode de slăbit.
Locul 6: Dietele de "curăţare" (Cleanse diets)
Este vorba despre acele regimuri care se bazează pe combinaţii de lichide cu ingrediente care acceletează metabolismul. Ştim cu toatele dieta minune pe care a urmat-o Beyonce pentru a slăbi rapid pentru un rol în filmul Dream Girls care presupune consumul unui amestec de apă cu suc de lămâie, sirop arţar şi pudră de ardei iute cayenne.
Exemple de astfel de diete: The Master Cleanse sau dieta cu lămâie, dieta de detoxifiere Martha Vineyard.
De ce nu funcţionează pe termen lung: alterează absorbţia mineralelor şi a vitaminelor, determină carenţe de calciu, privează organismul de nutrienţi, poate cauza dureri accentuate de cap şi senzaţie de slăbiciune, efectele pe care le obţii în primele zile sunt de scurtă durată pentru că te vei îngrăşa la loc după ce renunţi la dietă.
Locul 7: Dieta cu prăjituri
Un profesor în nutriţie de la Kansas State University a reuşit să slăbească consumând doar un anumit tip de prăjituri. Acesta a vrut să demonstreze că, pentru a slăbi, contează mai mult numărul de calorii pe care îl consumi decât valoarea nutriţională a alimentelor. Specialiştii atenţionează că deşi s-ar putea să fie eficientă în scăderea în greutate, un astfel de regim poate afecta serios sănătatea.