3. Micul dejun compus din cereale integrale
Acestea conţin fibre şi te vor ajuta să ai un tranzit intestinal bun, eliminând senzaţia de balonare. Astfel, vei constata că după câteva zile volumul abdomenului va fi unul vizibil micşorat. Continuă cu acest obicei sănătos, în locul unui mic dejun compus din covrigi, produse de patiserie sau dulciuri.
4. Porţii mici
Asigură-te că reduci porţiile de mâncare şi nu adopta un regim în care te înfometezi. Ai grijă la alimentele pe care le alegi, dar consumă cele trei mese principale, având grijă să nu fie în cantităţi mari.
5. Scorţişoara şi ghimbirul, de real folos
Ambele condimente sunt recunoscute pentru faptul că favorizează arderea grăsimilor şi reglează tranzitul intestinal. Consumă scorţişoara peste cerealele de la micul dejun şi ghimbirul în smoothie-uri sănătoase sau sub formă de ceai.
6. Consumă mai puţină carne şi completează cu proteinele vegetale
Potrivit specialiştilor, pe lângă pieptul de pui la grătar poţi să optezi pentru linte, fasole sau năut, deoarece acestea au un conţinut ridicat de proteine, dar şi fibre care ajută la digestie. În schimb, carnea îngreunează digestia şi mai mult, de aceea ar fi recomandat să nu o consumi chiar zilnic.