2. Nu încerca să scapi de probleme gastroenterologice vechi și grave cu pastile văzute la televizor. „Am observat cu toții cum s-au înmulțit reclamele la produse menite să ne scape de tulburări digestive. Dacă știți că aveți o sensibilitate sau aveți simptome care vă dau de gândit încă dinainte de ospățul sărbătorilor, vorbiți cu un medic. Nu rezolvați nimic dacă încercați să luați o pastilă considerată fals magică, ba chiar pierdeți timp prețios care poate și trebuie să fie alocat unui tratament corect și complet”, avertizează gastroenterologii.


3. Nu neglija kilogramele care se adună de sărbători. „500 de grame de Crăciun, încă atâtea de Revelion, apoi mai adăugăm câteva până în Sfântul Ion și tot așa. Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai mare capcană pentru o greutate sănătoasă. Va fi greu, dar încercați să nu vă îngrășați mai mult de o jumătate de kilogram, maxim unul, în aceste zile ce urmează. Greutatea în exces va înrăutăți afecțiunile medicale deja existente – inclusiv hemoroizii sau bolile gastrointestinale – și va provoca unele noi”, avertizează doctorii.


4. Evită să consumi grăsimi, dulciuri și alcool la aceeași masă! – este o combinație pe care vei ajunge să o regreți. Consumul de fibre, pentru un tranzit optim, și hidratarea – nu, vinul fiert nu se ia în calcul la cei 2 litri de lichide recomandați pe zi – sunt și ele extrem de importante.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro