Retete pentru faza a doua
Dupa ce ati rezolvat problema rezistentei la insulina si ati dat jos cel putin 5 kilograme, sunteti pregatita sa incepeti un program de slabire pe termen lung. In faza a doua, veti reintroduce treptat carbohidrati in alimentatie, incepand cu cei care au un indice glicemic scazut, cum sunt fulgii de ovaz si cuscusul. Aceste retete din faza a doua a programului South Beach va ofera mai multa libertate si in ceea ce priveste deserturile; una dintre propuneri este desertul de capsune in sos de ciocolata.
Salata mediteraneana de pui (6 portii)
Sosul
1/2 cana sos italian fara zahar
1 lingura sos cu piper
1/2 lingurita frunze de menta uscate
1/4 lingurita pulbere de mustar
Salata
500 g piept de pui dezosat, fara piele
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 cani bulgur (grau ndecorticat; se gaseste in comert) fiert
1 1/2 cani catraveti feliati
1 1/2 rosii feliate
1 cana ceapa verde tocata
1/2 cana patrunjel tocat
frunze de salata verde
Mod de preparare a sosului: amestecati bine intr-un bol sosul italian, sosul de piper, menta si pulberea de mustar. Acoperiti si tineti la rece pana la servire.
Mod de preparare a salatei: intr-o cratita mijlocie prajiti puiul in ulei, la foc potrivit, timp de 8-10 mminute sau pana cand se fragezeste si isi pierde4 culoarea roz. Intoarceti-l des, pentru a se rumeni uniform. Scoateti puiul din cratita si taiati-l bucatele. Lasati-l sa se raceasca, apoi introduceti-l la frigider.
Dupa ce s-a racit bine, amestecati-l cu graul, castravetii, rosiile, ceapa si patrunjelul. Serviti pe frunze de salata verde, stropiti cu sos.
Detalii nutritinale per portie
File de somon umplut cu spanac (4 portii)
4 fileuri de somon (de circa 150 g fiecare)
1 varf de cutit sare
1 varf de cutit piper negru proaspat macinta
300 g spanac, tocat mare
2 linguri sos peste (link)
1 lingura rosii deshidratate, maruntite
1 lingura seminte de pin
Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Despicati fiecare file cam pe doua treimi din grosime, avand grija sa nu-l taiati de tot. Asezonati cu sare si piper. Intr-un castron amestecati spanacul, sosul pesto, rosiile si semintele de pin. Introduceti circa 1/3 cana de amestec in fiecare despicatura.
Asezati fileurile pe gratar, uns in prealabil cu putin ulei. Prajiti-le 8-10 minute sau pana cand s-a incalzit umplutura.
Detalii nutritinale per portie: 329 calorii, 32 g proteine, 4 g carbohidrati, 20 g grasime, 4 g grasimi saturate, 213 mg sodiu, 86 mg colesterol, 3 g fibre.
Capsune in ciocolata (2 portii)
2 tablete de ciocolata amaruie de cate 30 g fiecare, maruntite
1/2 lingura frisca nebatuta
esenta de migdale
8 capsune
Amestecati ciocolata si frisca intr-o cratita si puneti-o la foc mic pana cand ciocolata se topeste, amestecand in continuu. Dca preparati la cuptorul cu microunde, puneti amestecul intr-un bol de yena si incalziti la temperatura medie, timp de 1 minut, amestecand dupa 30 de secunde. Adaugati esenta de migdale si lasati-o sa se racoreasca.
Cufundati fiecare capsuna in ciocolata topita, lasnd sa se scurga sosul in exces. Asezati capsunele pe o hartie cerata. Tineti-le la frigider sau la congelator circa 15 minute, pana se incheaga ciocolata.
Detalii nutritinale per portie: 175 calorii, 3 g proteine, 24 g carbohidrati, 9 g grasime, 6 g grasimi saturate, 1 mg sodiu, 5 mg colesterol, 4 g fibre.
Budinca de carne (8 portii)
1 conserva (250 ml) pasta de tomate fara sare
1/2 cana vin rosu sec
1/2 cana apa
1 catel usturoi tocat
1/2 lingurita busuioc uscat
1/4 lingurita oregano uscat
1/4 lingurita sare
500 g piept de curcan tocat
1 cana fulgi de ovaz
1 ou
1/2 cana dovlecei rasi
Incalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-o cratita amestecati pasta de rosii, vinul, apa, usturoiul, busuiocul, oregano si sarea. Aduceti la fierbere, apoi micsaorati flacara. Fierbeti 15 minute la foc mic, fara capac. Intr-un castron mare, amestecati bine pieptul de curcan tocat, fulgii de ovaz, dovleceii, oul, si o jumatate de cana din sosul de rosii. Amestecati bine. Puneti amestecul intr-o forma dreptunghiulara (ca pentru cozonac). Introduceti la cuptor pentru 45 de minute. Scurgeti zeama. Turnati peste budinca 1/2 cana din sosul de rosii ramas. Mai coaceti 15 minute. Asezati budinca pe un platou. Lasati-o 10 minute sa se racoreasca, apoi taiati-o felii. Serviti cu sosul de rosii ramas.
Detalii nutritinale per portie: 188 calorii, 12 g proteine, 12 g carbohidrati, 10 g grasime, 3 g grasimi saturate, 244 mg sodiu, 39 mg colesterol, 2 g fibre.
Pachetele de pui cu legume in stil asiatic (4 portii)
1/3 cana cherry sau vermut sec
3 linguri sos de soia cu continut redus de sodiu
2 lingurite ulei de susan
1/4 cana ceapa verde tocata fin
1 lungurita ghimbir poraspat ras
1 lingurita usturoi tocat marunt
4 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasii subtiri
1 ardei gras rosu, taiat felii
300 g mazare verde
300 g buchetele de broccoli
1 conserva (150 g) castane comestibile
Incalziti cuptorul la 235 grade Celsius sau gratarul la foc mediu-rapid. Amestecati intr-un bol cherry-ul sau vermutul, sosul de soia, uleiul, ceapa, ghimbirul si usturoiul. Adaugati puiul, ardeiul, mazarea, broccoli si castanele; amestecati bine pentru ca toate legumele si carnea sa fie acoperite cu sos. Repartizati amestecul in mod egal pe 4 bucati de folie de aluminiu. Ridicati marginile foliilor si indoiti capetele de doua ori, astfel incat sa inchideti bine pachetele. Coaceti 15-18 minute intr-o tava, la cuptor, sau 12-14 minute pe un gratar acoperit.
Detalii nutritinale per portie: 244 calorii, 32 g proteine, 16 g carbohidrati, 4 g grasime, 1 g grasimi saturate, 855 mg sodiu, 66 mg colesterol, 7 g fibre.
Pui marinat cu ierburi aromate (6 portii)
6 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele
1/2 cana vin alb
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingura otet de vin alb
2 lingurite busuioc uscat maruntit
1 lingurita oregano sau tarhon uscat, maruntit
1/2 lingurita praf de ceapa
2 catei de usturoi tocati
Puneti puiul intr-o punga si asezati-o intr-un castron mare. Turnati in punga vinul, uleiul, otetul, busuiocul, oregano sau tarhonul, praful de ceapa si usturoiul. Inchideti bine punga; lasati puiul la marinat in frigider timp de 5 pana la 24 de ore, intorcand punga din cand in cand.
Scurgeti puiul si pastrati marinata. Puneti puiul pe gratar si ungeti-l cu marinata. Frigeti-l la o distanta de 10-12 cm fata de sursa de caldura, pana se rumeneste usor (circa 20 de minute); ungeti-l des cu marinata. Apoi intoarceti-l si frigeti-l inca 5-15 minute, pana cand se fragezeste si isi pierde culoarea roz.
Detalii nutritinale per portie: 185 calorii, 26 g proteine, 1 g carbohidrati, 6 g grasime, 1 g grasimi saturate, 75 mg sodiu, 66 mg colesterol, 0 g fibre.
Salata "perfecta" (6 portii)
1 plic de gelatina simpla (fara aroma)
1/2 + 1/4 cani apa
1/4 cana indulcitor artificial
1/4 cana otet alb
1/2 lingurita sare
3/4 cana varza tocata fin
1 cana telina rasa
1 ardei iute tocat
Puneti 1/2 cana apa intr-o tigaie si presarati gelatina. Fierbeti la foc mic pana se dizolva. Luati tigaia de pe foc. Adaugati indulcitorul artificial, apa ramasa, otetul si sarea. Tineti la rece pana cand amestecul capata consistenta albusului de ou.
Adaugati varza, telina si ardeiul iute. Turnati intr-o forma mare sau in mai multe forme separate si introduceti la frigider pana se intareste compozitia.
Detalii nutritinale per portie: 44 calorii, 2 g proteine, 9 g carbohidrati, 0 g grasime, 0 g grasimi saturate, 219 mg sodiu, 0 mg colesterol, 1 g fibre.
Pui cu sos de vin (4 portii)
4 linguri ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi zdrobit
3 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasii
1/8 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat mare
1/2 cana vin alb sec
3 rosii mijlocii, taiate felii
Intr-o cratita mijlocie, incalziti uleiul si usturoiul la foc potrivit. Presarati pieptul de pui cu sare si piper, apoi puneti-l in cratita si prajiti-l circa 7-10 minute. Adaugati vinul alb si mai lasati-l 2 minute pe foc.
Scoateti puiul pe un platou. Caliti rosiile in cratita pana cand se fragezesc. Puneti-le peste pieptul de pui si turnati deasupra zosul din cratita.
Detalii nutritinale per portie: 190 calorii, 6 g proteine, 5 g carbohidrati, 15 g grasime, 2 g grasimi saturate, 117 mg sodiu, 12 mg colesterol, 1 g fibre.
Dovleac in stil italian (4 portii)
1 dovleac lunguiet de 1 kg taiat in lungime si curatat de seminte
2 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie mijlocie, taiata rondele subtiri
1 dovlecel (250 g), taiat bucati de circa 1 cm grosime
4 rosii mijlocii, taiate bucatele
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat mare
1/2 cana parmezan ras (optional)
1 lamaie mica, feliata
Asezati jumatatile de dovleac intr-un vas de yena sau intr-o tava, cu partea taiata in jos. Adaugati apa pana la jumatate si tineti la cuptor pana cand miezul s-a fragezit. Dca folositi un cuptor cu microunde, puneti in vas un sfert de cana cu apa, acoperiti dovleacul cu folie de plastic si coaceti 8-10 minute la temperatura inalta. Scoateti dovleacul din cuptor si lasati-l sa se raceasca putin.
Intre timp, incalziti 1 lingura de ulei intr-o cratita mare. Adaugati ceapa si caliti-o circa 3 minute la foc potrivit, pana cand devine transparenta. Adaugati dovlecelui si prajiti-l 4-5 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca. Incorporati rosiile, sarea si piperul. Micsorati flacara si lasati sa fiarba timp de 10 minute.
Scobiti miezul dovleacului cu o furculita; amestecati-l intr-un castron cu lingura de ulei ramasa. Repartizati piureul de dovleac in patru boluri si asezati de jur-imprejur amestecul de legume. Daca doriti, stropiti cu putin ulei si presarati cu parmezan ras. Decorati cu felii de lamaie.
Detalii nutritinale per portie: 190 calorii, 5 g proteine, 28 g carbohidrati, 9 g grasime, 1 g grasimi saturate, 199 mg sodiu, 0 mg colesterol, 6 g fibre.
"Scoarta" de fistic (450 g)
1/2 patratele de ciocolata amaruie
1 cana fistic, curatat de coaja si prajit
Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu, sau incalziti-o 2 minute la cuptorul cu microunde, amestecand 1 minut. Amestecati pana cand se topeste complet. Adaugati fisticul. Puneti amestecul de ciocolata si fistic pe o hartie cerata. Tineti-l la frigider pentru o ora pana cand se intareste. Rupeti in bucatele mici.
Detalii nutritinale per portie: 150 calorii, 3 g proteine, 16 g carbohidrati, 10 g grasime, 4 g grasimi saturate, 0 mg sodiu, 0 mg colesterol, 2 g fibre.
Friptura de antricot marinat (6 portii)
1 ceapa rosie mica, taiata sferturi
1/3 cana otet balsamic
1/4 cana capere
2 linguri oregano proaspat, maruntit
3 catei de usturoi tocati
750 g antricot
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat mare
Zdrobiti un sfert de ceapa si puneti-o deoparte. Tocati restul de ceapa. Amestecati-o cu otetul, caperele, oregano si usturoiul. Combinati unh sfert de cana din acest amenstec cu ceapa zdrobita si puneti-o deoparte.
Presarati sare si piper pe ambele fete ale antricotului, intepati-l cu o furculita. Imbracati-l cu restul amestecului de ceapa si lasati-l sa se marineze intr-un vas inchis, 1 ora sau peste noapte.
Incalziti cuptorul; daca folositi gratarul de la cuptor, asezati grilajul astfel incat carnea sa fie la o distanta de circa 10 cm fata de sursa superioara de caldura. Scoateti carnea din marinata si puneti-o pe gratarul cuptorului. Aruncati marinata. Frigeti carnea timp de 4-5 minute pe fiecare fata (daca o doriti mai in sange). Lasati-o sa stea 5 minute, apoi taiati-o felii. Puneti carnea pe un platou si presarati-o cu amestecul de ceapa pus deoparte.
Detalii nutritinale per portie: 176 calorii, 19 g proteine, 3 g carbohidrati, 9 g grasime, 4 g grasimi saturate, 230 mg sodiu, 50 mg colesterol, 1 g fibre.
Parfe "Rasaritul soarelui" (2 portii)
1 cana capsunje taiate felii
1 cana iaurt cu vanilie, degresat si fara zahar
1/2 cana cereale cu continut ridicat de fibre
Asezati in starturi capsunele, iaurtul si cerealele in 2 pahare de desert.
Detalii nutritinale per portie: 185 calorii, 8 g proteine, 37 g carbohidrati, 1 g grasime, 0 g grasimi saturate, 102 mg sodiu, 3 mg colesterol, 6 g fibre.
Salata de pui cu mere si nuci (2 portii)
150 g piept de pui fiert, taiat in cubulete
1/2 cana telina tocata
3/4 cana mar tocat
60 g nuci tocate
1 lingura stafide
1/3 cana sos italian fara zahar
salata verde
Intr-un castron mijlociu, amestecati cu grija pieptul de pui, telina, marul, nucile si stafidele. Turnati desupra sosul si amestecati usor pentru a acoperi compozitia. Serviti pe un strat de salata verde.
Detalii nutritinale per portie: 444 calorii, 27 g proteine, 33 g carbohidrati, 25 g grasime, 3 g grasimi saturate, 391 mg sodiu, 63 mg colesterol, 8 g fibre.
Peste oceanic in sos dietetic (4 portii)
3 linguri margarina
1 cana sos Worcestershire (se gaseste in comert)
1/4 cana smantana cu continut redus de grasime
4 fileuri de peste oceanic (ex. limba-de-mare)
Punheti margarina intr-o tigaie mijlocie. Adaugati sosul Worcestershire, Aduceti-l la fierbere si lasati-l sa scada putin. Adaugati smantana si tineti sosul la cald. Intre timp incalziti cuptorul si puneti pestele pe grilajul acestuia. Frigeti-l la 10-12 cm fata de sursa superioara de caldura, timp de 2-6 minute, pana cand incepe sa se desfaca usor. Asezati-l pe un platou si acoperiti-l cu sos.
Detalii nutritinale per portie: 262 calorii, 27 g proteine, 12 g carbohidrati, 11 g grasime, 3 g grasimi saturate, 860 mg sodiu, 76 mg colesterol, 0 g fibre.
Salata de cuscus cu rosii si busuioc (7 portii)
3/4 cana cuscus fiert
1 rosie tocata
1/3 cana naut din conserva, scurs si uscat
2 hasme tocate
1 lingurita ulei de masline extravirgin
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
1 lingura busuioc maruntit
frunze de salata verde
Amestecati intr-un castron cuscusul, nautul, hasmele, uleiul, zeama de lamaie si busuiocul. Serviti pe un strat de salata verde.
Detalii nutritinale per portie: 43 calorii, 2 g proteine, 7 g carbohidrati, 1 g grasime, 0 g grasimi saturate, 0 mg sodiu, 0 mg colesterol, 1 g fibre.
Budinca garnisita cu frisca si ciocolata (8 portii)
1 pachet (100 g) praf de budinca fara zahar; cu aroma de vanilie
1/4 cana lapte degresat
3/4 cana frisca degresata batuta
8 bucatele de ciocolata
pudra de cacao
Preparati budinca (din praful de budinca si lapte). Repartizati-o in opt castroane; decaorati cu frisca si ciocolata si presarati deasupra pudra de cacao.
Detalii nutritinale per portie: 99 calorii, 2 g proteine, 17 g carbohidrati, 3 g grasime, 1 g grasimi saturate, 206 mg sodiu, 5 mg colesterol, 0 g fibre.
Clatite din fulgi de ovaz (1 portie)
1/2 cana fulgi de ovaz clasici (nu instant)
1/4 cana branza de vaci dietetica (sau tofu)
4 albusuri
1 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
Amestecati cu mixerul fulgii de ovaz, branza de vaci, albusurile, esenta de vanilie, scortisoara si nucsoara pana la omogenizare. ungeti cu putin ulei o tigaie antiaderenta. Turanti aluatul in tigaie si mentineti la foc mijlociu pana cand ambele fete ale clatitei sunt usor rumenite. Puteti servi clatita cu sirop cu continut redus de zahar.
Detalii nutritinale per portie: 288 calorii, 28 g proteine, 32 g carbohidrati, 4 g grasime, 1 g grasimi saturate, 451 mg sodiu, 5 mg colesterol, 5 g fibre.
Salata de spanac cu pui si zmeura (4 portii)
1/4 cana otet de zmeura sau otet de vin alb
5 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingurita miere
1/2 lingurita coaja de portocala rasa fin
1/8 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
4 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele (circa 350 g in total)
8-10 cani spanac tocat sau verdturi mixte maruntite
1 cana zmeura proaspata
1 papaya curatata de coaja si de samburi, taiata felii
Intr-un borcan cu capac amestecati otetul, 4 linguri de ulei, mierea, coaja de portocala, sarea si piperul. Puneti capacul si scuturati bine. Tineti la rece pana la servire. Intr-o cratita mijlocie prajiti puiul in lingura de ulei ramasa la fosc potrivit, timp de 8-10 minute sau pana cand puiul se fragezeste si isi pierde culoarea roz. Intoarceti-l des, astfel incat sa se rumeneasca uniform. Apoi scoateti puiul din cratita si taiati-l fasii subtiri. Intr-un castron mare amestecati bucatelele de pui cu spanac sau verdeturile. Scuturati bine sosul tinut la rece. Adaugati-l impreuna cu zmeura la amestecul de pui si verdeturi. Amestecati usor pentru a repartiza sosul in mod uniform. Impartiti salata pe 4 farfurii. Daca doriti, decaorati cu felii de papaya. Papaya poate fi inlocuita cu 2 nectarine sau 2 piersici medii curatate de coaja si taiate felii.
Detalii nutritinale per portie: 320 calorii, 22 g proteine, 16 g carbohidrati, 19 g grasime, 3 g grasimi saturate, 199 mg sodiu, 49 mg colesterol, 5 g fibre.
"Fundite" de cod (2 portii)
2 fileuri de cod de 2-3 cm grosime (circa 750 g)
2 linguri zeama de lamaie
1 cana ciuperci taiate felii subtiri
1/2 dovlecel, taiat felii
1/2 ardei gras rosu mic, taiata felii
1/2 ceapa mica, taiata rondele subtiri
2 linguri margarina
1/4 lingurita tarhon uscat
1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
Taiati doua bucati de folie de aluminiu de 60 cm lungime si impaturiti fiecare bucata in jumatate, pentru a obtine patrate cu latura de 30 de cm. Puneti cate un file cod pe fiecare patrat, putin sub mijlocul foii. Stropiti pestele cu zeama de lamaie si acoperiti-l cu ciuperci, dovlecei, ardei si ceapa. Deasupra puneti cate o lingura de margarina. Impachetati fileurile avand grija sa strangeti bine marginile foliilor. Puneti cele doua pachete unul langa altul intr- tava sau intr-un vas pentru microunde. Introduceti 6 minute la cuptorul cu microunde la temperatura inalta, rotind vasul cu 90 de grade dupa 3 minute.Pentru a servi crestati fiecare pachet cu o foarfeca si rupeti folia.
Detalii nutritinale per portie: 370 calorii, 56 g proteine, 7 g carbohidrati, 12 g grasime, 2 g grasimi saturate, 260 mg sodiu, 130 mg colesterol, 2 g fibre.
Salata de pui la gratar cu sos tzatziki
Carnea de pui
30 ml ulei de masline extravirgin
1 lingurita oregano
2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa
1/4 lingurita sare
1 lingurita piper negru zdrobit
4 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele
Sosul tzatziki
1 cana iaurt simplu degresat
2/3 cana castraveti curatati de coaja si seminte, taiatai bucatele
3/4 lingurita usturoi tocat
20 ml ulei de masline extravirgin
20 ml otet alb
1 lingura marar tocat
1/2 linguri menta proaspata, tocata
1/4 lingurita sare
1 capatana salata verde
1 rosie (circa 150 g), taiata bucatele
Mod de preparare a carnii de pui: intr-un vas putin adanc amestecati uleiul, zeama de lamaie, oregano, sarea si piperul; adaugati carnea de pui. Tineti la frigider 2-3 ore . Scurgeti marinata si aruncati-o. Frigeti carnea de pui la gratar pana cand zeama care iese din carne s-a limpezit. Tineti-l la frigider pana la servire.
Mod de prepararea a sosului: amestecati iaurtul, castravetii, usturoiul, uleiul, otetul, mararul, menta si sarea. Frecati bine pana cand se omogenizeaza; puteti folosi mixerul sau robotul de bucatarie. Tineti la rece. Pentru a servi, taiata puiul felii subtiri si asezati-l pe un strat de salata verde. Acoperiti-l cu bucatele de rosii. Serviti cu sosul alaturi.
Detalii nutritinale per portie: 281 calorii, 30 g proteine, 10 g carbohidrati, 14 g grasime, 2 g grasimi saturate, 355 mg sodiu, 67 mg colesterol, 1 g fibre.
Pizza Portobello (2 portii)
1 lingurita ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi tocat
250 g ciuperci curatate, fara codite
1 varf de cutit sare
1 varf de cutit piper negru macinat
300 g branza mozzarella, feliata sau rasa
10 frunze proaspete de busuioc
2 rosii proaspete, feliate, prajite sau coapte pe gratar
frunze de oregano (optional)
Amestecati intr-un castron uleiul si usturoiul; frecati ciupercile pe toate partile cu acest amestec. Intr-o tava unsa cu ulei asezati ciupercile in cerc, cu susul in jos. Asezonati cu sare si piper. Dispuneti alternativ branza, busuiocul si rosiile intr-un cerc, deasupra ciupercilor. Dca doriti, presarati cu oregano. Introduceti la cuptor (230 grade Celcius) pana cand se topeste branza (circa 3 minute).
Detalii nutritinale per portie: 549 calorii, 36 g proteine, 14 g carbohidrati, 40 g grasime, 23 g grasimi saturate, 651 mg sodiu, 133 mg colesterol, 3 g fibre.
Salata de sparanghel alb (4 portii)
1 lingurita tarhon proaspat, maruntit
1/2 cana rosii nfara seminte, taiate marunt
1/3 cana ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi tocat
2 linguri otet de vin alb
frunze de salata
1 conserva (350 g) varfuri de srapanghel alb, bine scurse
Intr-un castron mic amestecati tarhonul, rosiile, uleiul, usturoiul si otetul. Pentru a servi asezati foile de salata pe 4 farfurii. Puneti desupra 4-6 varfuri de sparanghel si acoperiti-le cu circa 3 linguri de sos.
Detalii nutritinale per portie: 193 calorii, 2 g proteine, 5 g carbohidrati, 19 g grasime, 3 g grasimi saturate, 247 mg sodiu, 0 mg colesterol, 2 g fibre.
Informatiile au fost preluate din cartea "Slabeste sanatos cu dieta South Beach", de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004, www.curteaveche.ro.