Greseli in dieta: motive pentru care nu pierzi in greutate
Dietă & Fitness · Dieta / 18.02.2010

Desi ai urmat dieta "ca la carte", rezultatele intarzie sa apara. Esecul curelor de slabire este de obicei efectul obiceiurilor alimentare proaste. Din acest motiv, este recomandat ca inainte de a incepe o dieta sa ceri sfatul unui specialist.

Desi ai urmat dieta "ca la carte", rezultatele intarzie sa apara. Esecul curelor de slabire este de obicei efectul obiceiurilor alimentare proaste. Din acest motiv, este recomandat ca inainte de a incepe o dieta sa ceri sfatul unui specialist.

Specialistii de la WebMD enumera cateva obiceiuri alimentare la care trebuie sa renunti pentru a-ti mentine sanatatea si silueta.

Greseli in dieta: Apelezi frecvent la diete drastice

Desi kilogramele nu s-au strans intr-o luna - doua, vrei sa scapi de ele cat mai repede, chiar intr-o saptamana. Si ca sa ajungi la greutatea "ideala" adopti masuri drastice: consumi doar grapfruit sau supa de varza, reduci numarul de calorii consumate zilnic la sub 1.000. Rezultatul? Slabesti, insa consumand un numar foarte mic de calorii iti obisnuiesti metabolismul sa lucreze mai incet. Asa ca odata ce ai terminat dieta, organismul va arde caloriile mai incet si astfel vei lua in greutate mult mai repede.


Sari peste micul dejun

Desi poate parea o metoda buna de a reduce numarul de calorii, lipsa mesei de dimineata poate avea ca rezultat o crestere a senzatiei de foame pe intreaga durata a zilei. Astfel vei manca mai mult la pranz sau vei lua mai multe gustari. Un mic dejun bogat in proteine si fibre te va ajuta sa reduci senzatia de foame din timpul zilei. Studiile efectuate de specialisti arata ca persoanele care iau micul dejun in fiecare dimineata reusesc sa se mentina la o greutate sanatoasa.

Greseli in dieta: 
Prea multe gustari

Desi numeri fiecare calorie din timpul meselor, nu dai prea mare importanta gustarilor si cedezi micilor tentatii dulci. Toate aceste "scapari" iti pot sabota dieta. Un carnetel poate fi folositor daca vrei sa stii exact numarul de calorii consumate.

Ai renuntat la gustari

Alegerea corecta a gustarilor poate fi un ajutor important in mentinerea siluetei. Studiile arata ca persoanele care iau mai multe mese si gustari pe zi, insa in cantitati mici, reusesc sa controleze senzatia de foame si sa-si tina greutatea sub control. Opteaza pentru nuci si alimente bogate in proteine, pentru a-ti mentine metabolismul in forma.


Excese de produse degresate

Desi alimentele degresate joaca un rol important in dieta, nu trebuie sa uiti faptul ca degresat nu inseamna fara calorii. Cea mai buna metoda de a controla consumul de calorii este sa citesti etichetele.

Greseli in dieta: Bauturi bogate in calorii

Cand vine vorba de dieta, tindem sa uitam de caloriile din bauturi. Este o greseala grava, avand in vedere ca anumite bauturi, cum sunt cele alcoolice, pot contine peste 500 de calorii. Pe langa faptul ca aduc kilograme in plus, caloriile din bauturi nici nu reduc senzatia de foame.  


Consumi cantitati mici de apa

Apa este importanta in procesul de ardere al caloriilor si deshidratarea incetineste metabolismul. Studiile arata ca adultii care consuma 8 sau mai multe pahare de apa pe zi reusesc sa arda mai multe calorii.

Greseli in dieta: Ai renuntat la lactate

Desi sunt considerate "interzise" de catre persoanele la dieta, rezultatele cercetarilor sugereaza ca lactatele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Studiile arata ca organismul arde mai usor grasimile daca primeste suficient calciu si produce mai multa grasime in lipsa acestuia. Suplimentele de calciu se pare ca nu aduc aceleasi beneficii, potrivit studiilor. Poti opta pentru produsele lactate degresate.

Nu efectuezi exercitii fizice


In cazul in care nu urmezi un program de exercitii, mentinerea siluetei depinde doar de dieta. Daca devii mai activa, iti poti permite sa mananci mai mult fara a lua in greutate. Tot ce trebuie sa faci e sa gasesti o activitate care sa iti faca placere. Daca aparatele de la sala ti se par plictisitoare, poti incerca alte activitati, precum inot.

Alimentatia sanatoase si evitarea sedentarismului reprezinta factori importanti in prevenirea oricarei afectiuni. Potrivit OMS aproximativ 70% dintre vizitele medicale sunt provocate de alimentatia deficitara.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro