Multe vedete au adoptat acest regim pentru a slăbi rapid, însă dacă nu cunoşti câteva reguli elemetare este posibil să suferi de un deficit de nutrienţi.
Dieta vegană a căpătat din ce în ce mai mulţi adepţi şi printre vedetele de la Hollywood. Chiar dacă unele vedete nu au ajuns la o soluţie radicală de a elimina din dietă toate produsele animale, cu siguranţă au început să fie mai responsabile cu ceea ce introduc în alimentaţia lor de zi cu zi.
Jessica Chastain, Natalie Portman, Olivia Wilde, Alicia Silverstone şi Demi Moore sunt câteva dintre celebrităţile care au trecut la un regim vegan. De o perioadă bună, Jennifer Lopez a luat hotărârea de a renunţa la carne, lactate şi ouă, axându-se pe o dietă cu multe vegetale.
Rezultatul se vede dacă le luăm după fotografiile cele mai recente de la un concert pe care l-a susţinut sâmbătă în California. Jennifer Lopez a abordat o ţinută îndrăzneaţă - o pereche de pantaloni scurţi din piele - arătându-şi posteriorul care a făcut-o faimoasă şi silueta impecabilă.
Jennifer Lopez în timpul concertului pe care l-a susţinut sâmbătă (n.r 17 mai )
Sursă foto: http://rumorfix.com
La cei 44 de ani, vedeta pare a fi mai sexy ca niciodată şi susţine că alimentaţia vegană este cea care a ajutat-o să aibă silueta dorită, pe lângă diverse activităţi sportive pe care le practică cu seriozitate. Vedeta susţine că a fost vegetariană o perioada de vreme în urmă cu câţiva ani, însă recent a luat hotărârea de a renunţa la orice produs de origine animală.
Nu consumă produse animale, dar îi este dor de unt
Singurul aliment de care-i este dor de când a făcut această trecere este untul. "A fi vegan înseamnă să renunţi la carne, ouă, lactate şi să adopţi o dietă bazată pe vegetale. Singurul aliment care-mi lipseşte cu adevărat este untul", susţine vedeta într-un interviu.
Încurajează pe toată lumea să adopte regimul vegan
Vedeta se simte atât de bine în urma regimului adoptat încât încurajează pe toată lumea să renunţe la orice produs de origine animală.
Jennifer Lopez la Billboard Music Awards 2014 care a avut loc pe 18 mai a.c. în Las Vegas
Sursă: mediafaxfoto.ro
Ce este dieta vegană şi la ce trebuie să fii atentă dacă vrei s-o urmezi
Dieta vegană presupune eliminarea produselor de origine animală, adică ouă, carne şi lactate. De asemenea, multe dintre persoanele care urmează această dietă au decis să nu mai poarte articole de îmbrăcăminte/încălţăminte din piele şi să nu mai folosească cosmetice cu ingrediente de origine animală sau testate pe animale.
Însă, trecerea la acest regim alimentar trebuie să se facă treptat şi în cunoştinţă de cauză. Adică faptul că eşti vegană şi mănânci cartofi prăjiţi nu aduce nimic bun pentru organismul tău. Adevărata dietă vegană presupune consumul alimentelor sănătoase şi integrale, nicidecum a produselor procesate din comerţ.
Iată care sunt principalele aspecte pe care trebuie să le cunoşti înainte de a trece la veganism:
1.Vitamina B12 poate să dea bătăi de cap
Este recomandat ca adepţii dieteo vegane să ia un supliment cu B12 sau să consume cu regularitate alimente bogate în această vitamină, cum ar fi chlorella, spirulina, fulgii de drojdie inactivă, borşul şi algele nori.
2.Informează-te despre proteinele de origine vegetală
Printre cele mai importante alimente cu un conţinut mare de proteine şi care trebuie să se regăsească în regimul vegan sunt: quinoa, mazărea, năutul, lintea, tofu, fasolea boabe, oleaginoase (migdale, caju, fistic, nuci), seminţele crude (floarea-soarelui, dovleac, cânepă), lapte vegetal.
3.Mare atenţie la consumul de produse din soia
Miso, tempeh, tofu, tamari şi laptele de soia simplu sunt cele mai sănătoase alegeri atunci când vine vorba despre produsele din soia. Citeşte eticheta produsului pe care-l cumperi ca să nu coţină aditivi.
4.Trecerea la dieta vegană se face treptat
Este de preferat să măreşti treptat consumul de legume şi verdeţuri, în timp ce micşorezi porţiile de carne, ouă, lactate şi produse procesate din comerţ.
5. A fi vegan înseamnă a opta pentru alimente integrale şi sănătoase
O dietă bogată în legume, fructe, nuci, seminţe, verdeţuri, leguminoase, cereale integrale, ciuperci, rădăcinoase, alge, germeni şi ierburi aromatice este cea care va asigura organismului toţi nutrienţii de care are nevoie.
7. Nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa calciului
Verdeţurile, migdalele, soia, smochinele, seminţele de susan, seminţele de cânepă şi portocalele conţin o cantitate însemnată de calciu.
Este important să te documentezi despre ceea ce înseamnă un plan alimentar sănătos, deoarece renunţarea la produsele animale se face perfect atunci când ştii ce surse vegetale de proteine ai şi ce trebuie să mănânci ca să nu ai probleme. Semipreparatele şi produsele rafinate din comerţ, chiar dacă nu conţin lactate, ouă sau carne nu sunt neapărat mai sănătoase. Dieta vegană înseamnă să consumi alimente simple, integrale şi să renunţi la produsele procesate din supermarket (dulciuri, patiserie, făinoase din făină albă rafinată). În cazul în care renunţi la produsele de origine animală, dar ajungi să consumi cartofi prăjiţi sau alte produse nocive poţi să ai probleme de sănătate serioase, deoarece organismul tău nu va avea de unde să-şi ia nutrienţii necesari.