Dieta - de la teorie la practica
In sfarsit v-ati hotarat, astazi va inaugurati viata de femeie supla, care vrea sa se hraneasca sanatos. Gata cu regimurile interminabile, imposibile si mai ales inutile. Gata cu subalimentatia, cu excesele urmate de remuscari deprimante, cu promisiunile nerespectate, gata!
Pana aici toate bune si frumoase; ce trebuie insa sa realizati este faptul ca dumneavoastra veti tine regimul, dumneavoastra veti fi creatoarea acestei noi persoane, si tot dumneavoastra veti fi cea felicitata. Si ca sa reusiti sa duceti la bun sfarsit ce v-ati propus iata cateva principii practice care au fost aplicate cu rezultate exceptionale de o serie de celebritati printre care si actrita Victoria Principal.
Primul Principiu
Adoptati chiar de astazi bunele obisnuinte: Nu e niciodata prea tarziu sa inveti sa te hranesti sanatos. E destul sa evitati excesele si sa va feriti de schimbari care pot altera obisnuintele alimentare.
Al doilea Principiu
Sa stiti ce se afla in ceea ce mancati: Trebuie sa stiti ce contin alimentele pe care le consumati: procesul de digestie, actiunea vitaminelor si a mineralelor asupra corpului dumneavoastra sau consecintele unui abuz de grasimi, sare sau alta substanta nociva trebuie sa va fie cunoscute.
Al treilea Principiu
Sa intelegeti de ce mancati mult sau prost: Ganditi-va la obiceiurile dumneavoastra alimentare, pentru a descoperi defectele sau punctele slabe si apoi invatati sa va respectati corpul si sa nu-l otraviti cu alimente nocive.
Al patrulea principiu
Nu va ascundeti in spatele greutatii dumneavoastra: Printre oamenii care s-au ingrasat, sunt numerosi cei care isi disimuleaza personalitatea in spatele greutatii lor. Kilogramele in plus le mascheaza acestora adevaratele sentimente si le servesc drept alibi pentru esecuri.
Al cincilea Principiu
Moderatia si echilibrul sunt cheia unui regim eficient: Dietele pline de privatiuni si cele totale sunt foarte periculoase pentru sanatate si nu pot fi decat provizorii. Adoptati, in schimb, o buna igiena alimentara, mancand in mod echilibrat, pentru ca este necesar sa va menajati corpul, dandu-i carburant de buna calitate.
Al saselea Principiu
Regimul este pozitiv: Regimul nu este sinonim cu izolarea. Nu aveti deloc sa fugiti de lume. Daca sunteti obsedata de mancare, fiti convinsa de faptul ca desi e agreabil sa mananci, in nici un caz nu e o recompensa. In concluzie, nu acordati mancarii un loc nemasurat de mare in existenta dumneavoastra.
Al saptelea Principiu
Invatati sa faceti diferenta intre regimul de slabire si alimentatia sanatoasa, care are ca scop o greutate stabila: Trebuie inteles sensul cuvantului regim; exista un regim de slabit si altul care va ajuta sa va pastrati silueta pentru totdeauna. Regimul este ceea ce mancati, nu ceea ce nu mancati.
Al optulea Principiu
Fiti maleabila: Nu foloseste la nimic sa fiti traumatizata de ceea ce trebuie si nu trebuie sa mancati. In realitate, alimentele absolut interzise sunt foarte putine.
Al noualea Principiu
Fiti intr-o forma cat mai buna si nu cautati sa semanati cu un stereotip: Nu va straduiti, sub pretextul ca cea mai buna prietena a dumneavoastra arata superb, sa aratati la fel. Greutatea dumneavoastra ideala depinde de mai multi parametri: inaltime, osatura, varsta, etc.
Al zecelea Principiu
Luati-va un angajament fata de dumneavoastra: Straduiti-va sa rezistati in fata tentatiei si promiteti-va sa faceti regulat miscare si sa va hraniti in mod adecvat.
Cam acestea ar fi princiipile de stiut la inceputul unui program alimentar de la care asteptam sa ne schimbe silueta si implicit viata.