2. Fibrele trebuie să se regăsească din plin în smoothie

Acestea sunt cele mai importante, deoarece asigură saţietate şi te împiedică să ronţăi în permanenţă ceva între mese. Pentru a te asigura ca smoothie-ul tău are multe fibre, optează pentru fructele pe care să nu le cureţi (căpşuni, afine, mere, pere) şi pune orice cantitate vrei de frunze de spanac, kale sau alte verdeţuri pe care le preferi.


3. Proteinele sunt la fel de importante precum fibrele

Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când prepari un smoothie pentru slăbit este să nu uiţi de proteine. Acestea au o importanţă la fel de mare ca fibrele, deoarece ţin de foame şi nu vei fi tentată să ronţăi ceva nesănătos. Ca să te asiguri că smoothie-ul tău are cantitatea necesară de proteine, poţi să-i adaugi 2 linguri cu unt de arahide/migdale natural, un pumn de migdale (pe care dacă le amesteci cu apă vei obţine şi lapte vegetal fără zahăr) sau o jumătate de cană cu iaurt grecesc.



4. Nu adăuga miere de albine, sirop de agave sau de arţar

Dacă foloseşti fructe este important să nu mai adaugi altă sursă de zahăr, oricând de naturală ar fi ea, pentru a nu creşte numărul caloriilor. Dacă simţi că lipseşte puţin dulce, pune scorţişoară sau nucşoară în smoothie, deoarece va fi mai aromat şi aceste condimente stimulează metabolismul.


5. Alege laptele vegetal neîndulcit!

Alege cu atenţie laptele vegetal, deoarece multe sortimente conţin aditivi şi zahăr, lucru care nu va face decât să adauge calorii smoothie-ului tău. Poţi să prepari lapte de susan, cânepă, migdale acasă mixându-le în blender cu apă, în funcţie de nucile/seminţele pe care le preferi. De asemenea, dacă adaugi în smoothie unt de migdale sau un pumn de migdale şi apă, vei obţine laptele necesar pentru a face un smoothie sănătos.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro