4. Foloseşte ierburile aromate şi mai puţină sare
Un alt sfat de la specialiștii în nutriție prezenți la „Nutriție, Sănătate, Longevitate” a fost folosirea combinațiilor preferate de plante aromatice proaspete sau uscate (pătrunjel, oregano, mentă, cimbru etc.) în toate mâncărurile pe care le gătim. În același timp, pe lângă un gust aromat, ele reprezintă și o alternativă la adaosul de sare, care ar trebui evitat.
5. Înlocuieşte smântâna grasă cu iaurtul
Atunci când reţeta necesită smântână este de preferat să optezi pentru iaurtul grecesc, deoarece conţine mai puţine grăsimi şi mâncarea rezultată va fi la fel de gustoasă, dar cu mult mai puţine calorii.
6.Omleta trebuie făcută din mai multe albuşuri şi mai puţine gălbenuşuri
Omleta sănătoasă este omleta albă (doar din albușuri) sau mixtă (un ou integral și două albușuri), preparată în vas de teflon, uns cu puțin ulei. Pentru a obține un plus de savoare, se pot adăuga ceapă verde, ierburi aromate şi ardei.